<

На Рівненщині затримали волинянина за підозрою в продажі російської трофейної зброї

03:31 | 30.11.2023 / Новини / , , /
Перегляди
331
/ Коментарі відсутні

В Службі безпеки України заявили про перекриття на Рівненщині каналу з продажу трофейної російської зброї. Правоохоронці затримали 37-річного жителя Луцька поблизу села Катеринівка Сарненського району під час оперативної закупки.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ в Рівненській області.

Зі слів речниці СБУ Анни Свінціцької-Савчук, нелегальний канал продажу зброї та боєприпасів ліквідували у прикордонних регіонах України:

“Потенційними клієнтами фігуранта були представники кримінальних кіл, яких він підшукував через власні зв’язки. Зразки бойових засобів ураження він зберігав за місцем постійного проживання, а їхню доставку покупцям здійснював на власному авто. За наявними даними, “трофейну” російську зброю він отримував через особисті контакти з місць колишніх боєзіткнень у звільнених районах на сході та півдні України”.

За даними слідства, організатором підпільного продажу озброєнь виявився 37-річний житель Луцька.

У прокуратурі Рівненської області повідомили, що під час оперативних закупок чоловік збув 5 гранат, 4 протитанкові гранатомети, а також гвинтівку, 2 160 патронів калібру 5,45 та реактивну гранату типу РПГ-22. Від нелегального продажу зброєю він заробив майже 8️6 тис. грн.

Під час обшуку правоохоронці вилучили:

  • протитанкове озброєння;
  • бойові гранати;
  • набої та новий автомат Калашникова (АК-12) російського виробництва.

Під час обшуків у помешканні затриманого та орендованих складських приміщеннях додатково вилучили:

  • 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН;
  • більше півтисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

“Потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньополітичної ситуації в регіоні”, — зазначила речниця СБУ.

Чоловіку повідомили про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Він перебуває під вартою з можливістю застави в 1,4 мільйона гривень. Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років тюрми. Правоохоронці встановлюють обставини потрапляння зброї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця