<

На Рівненщині через смерть молодої вчительки дітей не пускають до школи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:21 | 24.11.2018 / Новини / /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У Рівненській школі №23 батьки не пускають учнів на заняття. Усе через менінгококову інфекцію, від якої померла учителька молодших класів 23-річна Олена Фурман.

Цей діагноз налякав всю школу, і зараз у молодших класах на уроки не ходить третина учнів. При цьому в класі померлої вчительки 4 учнів виявилися носіями інфекції. Вони не хворі, але можуть заразити інших: менінгококова інфекція передається навіть повітряно-крапельним шляхом. Виникає запалення мозку і в цьому випадку є великий ризик летального результату, повідомляє“Сегодня”.

“Діти ходять школою, їдальня одна, туалети одні. Я сьогодні до школи не пустила і не пущу, поки все не владнається. Я проти, щоб пускати дитину до школи. Переживаємо за здоров’я дітей. Хотіли б, щоб на карантин закрили школу, щоб небезпека минула”, – кажуть батьки учнів.

У свою чергу, директор запевняє, що немає жодних причин для хвилювань, оскільки у школі провели знезараження класів, де викладала вчителька.

“Діти, які були виявлені як носії захворювання, проходять лікування. Після повторних оглядів будуть допущені до освітнього процесу”, – пообіцяв директор школи Олег Кроль.

Епідеміологи обстежили 50 учнів і 30 педагогів і прийшли до висновку, що закривати школу не потрібно, адже інкубаційний період менінгококової інфекції вже минув.

“Збудник нестійкий у навколишньому середовищі. Якщо робити вологе прибирання і провітрювання, то збудник швидко гине. Тим паче, він небезпечний при близькому контакті – обіймах і поцілунках”, – пояснив Віктор Мороз, головний епідеміолог Рівненської області.

Однак заради власного спокою ще 30 школярів з ініціативи батьків здали аналізи. Чи є у цих дітей менінгококова інфекція, епідеміологи повинні сказати вже завтра. Лише тоді учням дозволять прийти на заняття до школи, де сталася трагедія.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота