<

На прохання дитини зупинитися не реагував: волинянин побив та задушив собаку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:15 | 20.02.2023 / Новини / /
Перегляди
392
/ Коментарі відсутні

Волинянин, який на очах у дітей побив та задушив собаку, отримав умовне покарання. Також йому примусово нададуть психіатричну допомогу.

Відповідний вирок виніс Ківерцівський районний суд, повідомляють Волинські новини.

Злочин трапився 28 вересня минулого року в селі Сокиричі. У приміщенні магазину «Продукти» волинянин Сергій Л. у присутності неповнолітніх хлопчика та дівчинки наступив безпритульному псу на шию, а іншою ногою бив по тулубу тварини. Після цього він затягнув на шиї собаки мотузку, витягнув з магазину та пішов у напрямку села Озеро. Неподалік місця свого проживання живодер залишив тварину в кущах біля водойми, від отриманих травм вона померла.

Відзначимо, що неповнолітня просила злочинця зупинитися, однак той лише матюкався та продовжив знущатися з пса.

У суді живодер визнав свою вину та просив суворо його не карати. Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта обвинувачений на час скоєння злочину виявляв ознаки легкої розумової відсталості, обтяженою алкогольною залежністю. Він міг усвідомлювати свої дії, але повною мірою не міг керувати ними, внаслідок чого злочинець може бути визнаний обмежено осудним.

У підсумку реальний термін на п’ять років волинянину замінили на півтора року умовно. Окрім того, суд застосував до злочинця примусовий захід медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання.

Фото – ілюстративне.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця