<

На повернення ДніпроГЕС до нормальної роботи знадобляться роки, – Укргідроенерго

05:41 | 26.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
95
/ Коментарі відсутні

Щоб відновити потужності ДніпроГЕС до того стану, який був напередодні ракетного удару, потрібні роки.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає Укрінформ з посиланням на компанію.

«На сьогодні ми не знаємо, скільки часу потрібно для відновлення, але ми вже розуміємо: на те, щоб відновити ДніпроГЕС до стану до ракетного удару, потрібні будуть роки. Шкоди завдано великої», – сказав Сирота.

Він уточнив, що понад 6 ракет влучило у ГЕС-2, був пошкоджений мостовий перехід, підкранові балки, де знаходяться затвори. Станом на сьогодні добратися до машинної зали станції, щоб оцінити ступінь пошкоджень, все ще не вдалося через завали. Наразі перекриття і стіни з підкрановими балками похилилися на верхню частину машзалу. Її потрібно демонтувати, аби можна було дістатись до нижньої. Сьогодні це небезпечно.

За словами Сироти, гребля ДніпроГЕС не зазнала ушкоджень і ситуація на ній контрольована. Загрози прориву немає.

«Ці порушення від удару важливі в першу чергу для енергосистеми, яка втратила регулюючі потужності. Після удару ми втратили понад 1 тис. МВт з 1,5 тис., які давала станція. І нам потрібно буде знайти варіанти, як замінити ДніпроГЕС. Сьогодні ми не можемо назвати строки, коли ми відновимо якусь генерацію і чи зможемо ми взагалі під’єднати станцію до генерації», – сказав керівник Укргідроенерго.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця