<

На переговорах Тристоронньої групи в Мінську обговорили санітарні заходи на Донбасі через загрозу коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:31 | 27.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську обговорили додаткові санітарно-епідеміологічні заходи на Донбасі у зв’язку з загрозою поширення китайського коронавірусу Covid-19.

Про це повідомила у фейсбук Дарка Оліфер, прес-секретарка представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми, – передає Hromadske.

“Українська сторона поінформувала щодо встановлення нею необхідних засобів контролю за епідеміологічною безпекою та закликала до аналогічних заходів протилежну сторону”, — написала вона.

Зазначимо, що 25-го лютого уряд України вирішив запровадити епідеміологічний контроль на КПВВ біля анексованого Криму та на лінії зіткнення на Донбасі.

Щодо інших результатів перемовин, Оліфер не повідомила про жодну досягнуту домовленість на переговорах у Мінську 26-го лютого. За її словами, представники України:

  • закликали Росію забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові КПВВ на лінії зіткнення, звільнити утримуваних осіб та надати допуск представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста;
  • наголосили, що спроба прориву бойовиків 18 лютого свідчить про бажання зірвати виконання домовленостей лідерів “нормандської четвірки”;
  • підкреслили, що без виконання безпекової складової Мінських домовленостей суттєвого прогресу в ситуації на Донбасі бути не може.

“Жодні політичні зрушення неможливі без повного та всеосяжного припинення вогню, виведення збройних формувань та військової техніки, вирішення питання щодо встановлення контролю над українсько-російським кордоном”, – цитує Оліфер слова Кучми.

Вона додала, що у гуманітарній підгрупі продовжується робота з уточнення списків утримуваних осіб та розпочато обговорення щодо відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя