<

На луганському блокпосту сталися сутички між поліцією та добровольцями: правоохоронець травмований, двох добровольців затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 9.10.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

9 жовтня, до блокпоста у Кремінній, що на Луганщині, під’їхала колона з понад 25-ти автомобілів, які хотіли проїхати в місто Золоте. Під час перевірки документів сутичок між поліцією і добровольцями виникли сутички, в результаті яких поліцейському наїхали автомобілем на ногу. Двох осіб затримали, які їхали, щоб не допустити розведення сил, затримали.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Співробітники полку поліції особливого призначення “Миротворець” Київської області, які несли службу на пості, зупинили автомобілі для передбаченої законодавством перевірки документів.

За інформацією поліції, добровольці відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, виник словесний конфлікт, який пізніше переріс у штовханину.

“Під час сутички один правоохоронець отримав тілесні ушкодження внаслідок наїзду автомобіля. Наразі йому надається медична допомога”, – уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що спецпризначенець, діючи відповідно до Закону України “Про Національну поліцію”, здійснив попереджувальний постріл у повітря.

Наголошується, що жодних спецзасобів чи зброї до осіб, котрі відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, не було застосовано.

“Двох осіб поліцейські затримали. Один із затриманих – водій авто, який здійснив наїзд на ногу спецпризначенцю, інший – перебував у розшуку”, – зазначили у поліції.

Також після огляду авто співробітники поліції вилучили 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї, яка буде повернута власникам після перевірки.

У Нацполіції наголосили, що наразі ситуація знаходиться під контролем.

Також у відомстві нагадали, що згідно із Тимчасовим порядком контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, на блокпостах правоохоронці зобов’язані перевірити документи кожної особи та оглянути транспортний засіб, на якому вона пересувається.

Згодом поліція пропустила через блокпост у Кремінній на Луганщині добровольців, які прямували у Золоте, окрім двох, яких затримали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя