<

На Київщині затримали наркоторговців з рекордними 20 тоннами «товару»

21:36 | 17.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
915
/ 1 коментар

У Київській області правоохоронці затримали злочинне угруповання, яке намагалося збути наркотичні засоби за кордон. Під час обшуків вилучили понад 20 тонн хімічних речовин. Це рекордна кількість «товару» за останні роки.

Про це повідомили Служба безпеки України та Офіс генпрокурора

За даними слідства, організував злочинну групу колишній посадовець Нацполіції у сфері боротьби з наркозлочинністю. У березні 2023 року працівники СБУ затримали його під час спроби переправити за кордон 15 кг психотропних речовин. 

Згодом правоохоронці виявили, що ексслужбовець залучив свого колишнього колегу до злочинного угруповання. Той мав допомагати з пошуком людей для перевезення заборонених речовин за кордон.

Прокурори зазначають, що підозрювані збували гуртові партії важких наркотичних і психотропних речовин, які фігуранти отримували з двох нарколабораторій у Київській та Житомирській областях.

На завершальному етапі спецоперації співробітники СБУ затримали на Київщині третього учасника угруповання, який забезпечував комунікацію наркоторговців зі спільниками.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 20 тонн прекурсорів для виготовлення «товару», а також психотропні речовини. Вилучені речі відправили на експертизу.

Трьом фігурантам оголосили підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу. Їм загрожує до 12 років ув’язнення. 

Наразі вони перебувають під вартою. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх людей, причетних до злочинного угруповання.




один коментар
  1. Продажні судді випустять під заставу і хабар,а там можна й змотатись за границю .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя