<

На хабарі у Києві затримали керівників «Конча-Заспи» та Голосіївського парку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 27.05.2021 / Новини / /
Перегляди
28
/ Коментарі відсутні

У Києві затримали керівників «Конча-Заспи» та Голосіївського парку під час отримання хабаря Правоохоронці затримали керівників лісопаркового господарства «Конча-Заспа» та Голосіївського парку під час отримання хабаря у три тисячі доларів та 54 тисяч гривень.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань та Київська міська прокуратура.

За даними правоохоронців, керівник «Конча-Заспи» вимагав та отримав від місцевого підприємця хабар у чотири тисячі доларів. У таку ціну посадовець оцінив погодження облаштування мотузкового парку на територіях комунального підприємства.

А керівник Голосіївського парку вимагав та отримав від цього ж підприємця ще 54 тисяч гривень для прискорення укладання договору для здійснення діяльності.

Керівника «Конча-Заспи» затримали 26-го травня, коли він отримував другу частину хабаря у три тисячі доларів, а директора Голосіївського парку — під час отримання 54 тисяч гривень.

Їм інкримінують ч. 3 ст. 363 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням). У разі доведення вини посадовцям загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі їм мають повідомити про підозру та обрати запобіжні заходи.

На сайті Голосіївського парку вказано, що в.о. директора є Андрій Хрутьба, а в.о. директора лісопаркового господарства «Конча-Заспа» є Іван Щербей. У фейсбуці створили сторінку на підтримку Андрія Хрутьби, а також біля Голосіївського райсуду Києва, де обиратимуть йому запобіжний захід, влаштували акції на підтримку чоловіка.

Раніше Хрутьба був на посаді начальника відділу екоосвіти у Національному природному парку «Голосіївський», але, як пишуть активісти, 8 днів тому він став в.о. директора парку після звільнення з цієї посади В’ячеслава Потапенка. Знайомі Хрутьби вважають, що чоловік не брав хабар, а його підставили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота