<

На Гаваях вирують масштабні лісові пожежі: загинули щонайменше 55 людей

14:09 | 11.08.2023 / Новини / /
Перегляди
88
/ 1 коментар

В американському штаті Гаваї через лісові пожежі на курортному острові Мауї кількість жертв зросла до 55 людей. Водночас пошуково-рятувальні роботи тривають на території всього острова, тому загиблих може бути більше.

Про це повідомляє CNN, пише Суспільне.

Губернатор штату Гаваї Джош Грін сказав, що лісові пожежі, які охопили Мауї, ймовірно, стануть найбільшим стихійним лихом штату за всю його історію.

За словами офіційних осіб, поки жодну з пожеж, що палають на Мауї, не вдалося повністю локалізувати. Вогнеборці звітують, що дві із трьох пожеж вдалося приборкати на 80 та 70 відсотків відповідно.

Майже 11 тисяч людей у штаті досі залишаються без світла та засобів зв’язку. Люди перебувають без мобільного зв’язку, інтернету та радіо. Через це рятувальники не можуть швидко зв’язуватися з тими, хто потребує допомоги. Налагодження мереж може зайняти дні або навіть тижні. Місцеві чиновники сподіваються на супутникові телефони для передачі інформації про надзвичайні ситуації. Приблизно 30 000 людей вилетіли з острова Мауї.

Кількість зниклих безвісти невідома. Офіційні особи все ще працюють над визначенням їхньої кількості. До пошукових робіт долучилися ВМС США. Вони разом з екіпажами берегової охорони працюють на землі, на морі та у повітрі на гелікоптерах.

Історичне місто Лагаїна вщент згоріло. Губернатор Грін підрахував, що близько 80% громади знищено. Головний кліматичний кореспондент CNN Білл Вейр повідомив, що усі знакові будівлі або зруйновані або вигоріли.

Посадовці кажуть, що вже очевидно, відновлення буде тривалим і дорогим, пройде принаймні кілька років, перш ніж Мауї зможе відновитися та відбудуватись. У четвер, 10 серпня, президент США Джо Байден підписав декларацію про катастрофу, яка спрямує федеральні фінансові ресурси на відновлення Мауї.

Що відомо про лісові пожежі на Гаваях

Безпрецедентні лісові пожежі спалахнули вночі 10-го серпня. Тоді повідомляли про шістьох загиблих і понад двох десятках поранених.

Уже за день кількість жертв внаслідок лісових пожеж на острові Гавайського архіпелагу Мауї зросла до 36. В українському МЗС Суспільному уточнили, що звернень від громадян України через цю катастрофу не надходило.

Станом на 11-те серпня відомо про 55 загиблих. Пошуково-рятувальна операція триває.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок