<

На Донбасі триває обмін полоненими

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 29.12.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 4

На пункті пропуску Майорське в неділю, 29 грудня, почався обмін полоненими між «ДНР» і «ЛНР», з одного боку, та Україною, з іншого. 

У списках на обмін значаться колишні беркутівці, яких звинувачують у розстрілі активістів Євромайдану в центрі Києва взимку 2014 року, – повідомляє ТСН.

Формула обміну досі не відома. Її обіцяюь повідомити вже після завершення процедури.

Українська омбудсменка Людмила Динисова теж підтвердила початок процедури обміну.

“На місці події перебуває мій представник Уповноваженого у справах захисту прав військовослужбовців Олег Чуйко, консультант Олександр Денисов та громадський активіст Андрій Чуйко, яким було доручено здійснити моніторинг стану додержання прав і свобод громадян України під час передачі на підконтрольну Уряду України територію військовослужбовців, яких було незаконно позбавлено свободи бойовиками так званих “ДНР” та “ЛНР”, – йдеться в повідомленні Денисової.

Напередодні, 28 грудня, ввечері Київський апеляційний суд відпустив з-під варти трьох колишніх беркутівців, яких обвинувачують у вбивстві 48 осіб та пораненні ще 80 людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року. Серед них Олег Янішевський, Сергій Зінченко та Павло Аброськін. Усі вони нині перебувають у Лук’янівському СІЗО, звідки їх намагаються не випустити активісти. Кажуть, чергуватимуть, доки не завершиться цей обмін, щоби не допустити обміну ексберкутівців.

Суд також скасував домашній арешт ще двом ексберкутівцям у цій справі – Сергію Тамтурі та Олександру Маринченку. Вони особисто були присутні в суді. Звідти їх мікроавтобусом вивезли правоохоронці. Активісти намагалися не випустити їх, але силовики відтіснили їх. Усіх п’ятьох ексберкутівців звільнили під особисте зобов’язання.

Першу групу з 25 людей передали Україні, – повідомило ВВС Україна.

Під час обміну утримуваними між Україною та самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”, який триває на КВПП “Майорське”, звільнили першу групу українців. Про це свідчить онлайн-трансляція, яку веде Офіс президента України.

Це група з 25 людей, яких передали українській стороні представники самопроголошеної “ЛНР”.

Після верифікації у полонених запитали, чи всі згодні переїхати на підконтрольну Україні територію. Усі одноголосно відповіли “Так”.




коментарів: 4
  1. Віддати вбивць в обмін на захоплених заручників… ? Зашибісь обмін. Зеботи! Хоч зараз ви відчуваєте свою убогість?

  2. Ну й Слава Богу! Люди зустрінуть Новий рік та Різдво в родинному колі, за святковим столом! Слава Богу!

  3. Гарний подарунок під ялинку .Родичі Небесноі сотні, загиблих від теракту в Харкові та зради юди/-фермера просто в захваті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок