<

На Чернігівщині згорів будинок бізнесмена Мазепи, якого підозрюють в махінаціях із землею Київської ГЕС

11:35 | 22.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
190
/ Коментарі відсутні

Уночі проти 22-го січня згорів будинок у селі Картовецьке Чернігівської області, який належить Ігорю Мазепі. Сам бізнесмен зараз перебуває у СІЗО за підозрою в махінаціях із землею Київської ГЕС.

Про це пише видання LB.ua, посилаючись на джерела.

Як зазначається, будинок був обладнаний системами спостереження, тому наразі причини пожежі встановлюються. За попередніми даними, постраждалих немає.

Про деталі цієї пожежі поки невідомо.

Нагадаємо, увечері 18-го січня у ЗМІ з’явилася інформація про затримання бізнесмена Ігоря Мазепи на контрольно-пропускному пункті «Медика — Шегині» та обшуки в офісі його компанії, які проводили співробітники Державного бюро розслідувань.

Інвестиційна компанія Concorde Capital підтвердила, що її засновника Ігоря Мазепу затримали 18 січня на українсько-польському кордоні, коли він прямував на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. Кажуть, кримінальне провадження стосується котеджних містечок, зведених ще у 2013 році. Проте наполягають, що обшуки проводяться без ухвали суду.

Компанія повʼязала дії ДБР «з позицією Ігоря Мазепи щодо тиску силовиків на бізнес» і звинуватила правоохоронців, що ті провели обшук машини та затримання Мазепи без ухвалення суду.

Наступного дня ДБР відзвітувало, що затримало бізнесмена, його брата та ще двох фігурантів за справою про схему протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. У ДБР стверджують, що організатори оборудки намагалися захопити 300 га вартістю понад 1 млрд гривень.

Федерація роботодавців України та громадський рух «Маніфест 42» засудили дії правоохоронців за затримання Ігоря Мазепи. Вони вважають, що в цій справі відбувається тиск на бізнес. А «Маніфест 42» навіть закликав підприємства об’єднатися «проти свавілля силовиків».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок