<

На Чернігівщині працівник «Укрзалізниці» готував ракетний удар по залізничній лінії

03:29 | 2.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
60
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України затримала агента рф — працівника «Укрзалізниці», який, за їхніми даними, готував ракетний удар по залізничній лінії, що сполучає північні та східні регіони України. Ще однією потенційною ціллю росіян були платформи для вантажного обслуговування рухомих складів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, фігурант перевіряв розвіддані окупантів про використання залізниці для переміщення військової техніки української армії. Для цього він приховано відстежував рух ешелонів, а також фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок.

Отримані дані чоловік мав дистанційно передати своєму куратору у вигляді координат залізничної гілки та пунктів вантажного обслуговування рухомих складів. Крім того, ці відомості він планував підтвердити фотографіями українських об’єктів.

За інформацією правоохоронців, росіяни планували використати цю інформацію для ракетного удару по інфраструктурі «Укрзалізниці», щоб порушити логістику українських військових. 

Утім, співробітники СБУ запобігли передачі агентурного звіту російській розвідці.

Як встановило слідство, у поле зору окупантів чоловік потрапив у 2023 році, коли став активним учасником проросійських Telegram-каналів.

Під час обшуку в оселі затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації зі своїм куратором через месенджер.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, тобто у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа