<

На Чернігівщині командири виписали військовим, які не були на війні, «бойові» виплати

08:04 | 21.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
2078
/ Коментарі відсутні

На Чернігівщині затримали двох командирів, які виписували «бойові» виплати військовим, які не були на фронті. З державного бюджету розікрали 380 тисяч грн.

Про це повідомляє Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону,

У повідомленні йдеться, що командир однієї з військових частин підполковник ЗСУ виписав своїм підлеглим 180 тис. грн премій за участь у бойових діях на території Чернігова. Слідство встановило, що дані військові не брали участі в боях і не були в той момент у військовій частині. У ході розслідування підозрювані частково компенсували завдані державі збитки.

Також спецпрокурори викрили ще одного командира підрозділу іншої військової частини, дислокованої на Чернігівщині. Він за аналогічною схемою виписав підлеглим 200 тисяч гривень «бойових».

 Командирам військових частин інкримінують ч.1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

«Загалом з початку поточного року за процесуального керівництва прокурорів спецпрокуратури Центрального регіону задокументовано 12 випадків незаконних виплат військовослужбовцям на загальну суму понад 9,5 млн. грн., з яких прокуратурою забезпечено відшкодування близько 6 млн. грн», — йдеться в повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер