<

Найбільші шанси отримати прем’єрську посаду в новому уряді має Яценюк, – експерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:45 | 8.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
e7cd665-1397737614-6223-yatsenyuk

Враховуючи, що Україна є парламентською республікою, парламентські вибори насправді являтимуть собою вибори прем’єр-міністра.

Про це заявив у вівторок, 7 жовтня, політолог, заступник директора Агенції моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, – повідомляє Gazeta.ua.

“Фактично, перший номер усіх виборчих списків, за винятком “Батьківщини”, де Тимошенко поступилася першим номером Надії Савченко, це майбутній Глава уряду”, – зазначив експерт.

Відповідно, від Блоку Порошенка на посаду прем’єра претендуватиме Віталій Кличко, від “Народного фронту” – Арсеній Яценюк, від Радикальної партії – Олег Ляшко, від “Громадянської позиції” – Анатолій Гриценко та Сергій Тігіпко від “Сильної України”.

Якщо порівняти потенційних претендентів на прем’єрську посаду, можна сказати, що Кличко не в змозі впоратися з одним Києвом, і “до землі” за його прем’єрства готуватиметься вся Україна; вила, якими оперує Ляшко, навряд чи стануть гарним аргументом на переговорах з Євросоюзом; ниття Гриценка навряд чи допоможе врятувати економіку; а Тігіпко буде нормальним Главою уряду лише за умови, що це буде уряд ДНР.

“І тільки Арсеній Яценюк випадає з цієї когорти: він разом з Турчиновим зумів втримати та захистити країну від зовнішнього агресора, у нього є досвід, саме він, зрештою, отримав кредит МВФ”, – підсумував заступник директора Агенції моделювання ситуацій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця