<

МВС створить «класи безпеки» для навчання дітей основам цивільного захисту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:25 | 16.08.2022 / Новини / , , /
Перегляди
44
/ Коментарі відсутні

Міністерство внутрішніх справ реалізує проєкт створення класів безпеки для навчання дітей основам цивільного захисту.

Про це під час брифінгу поінформувала заступниця глави МВС Катерина Павліченко, – передає Укрінформ.

«МВС разом із ДСНС та МОН запроваджують в закладах освіти так звані класи безпеки. Вони направлені на те, щоб навчити учнів основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Сьогодні вже створено біля 70 таких класів і 48 цих класів розміщені на базі освітніх закладів», – сказала Павліченко.

Вона нагадала, що за ініціативи МВС також розпочинається проєкт з підготовки вихователів безпеки або спеціалістів безпеки в освітньому середовищі.

«17 кандидатів з різних територіальних громад розпочали своє навчання, воно буде проходити два тижні, після чого ці фахівці у разі успішного завершення навчання будуть направлені до ОТГ і будуть виконувати свої функції», – сказала Павліченко.

Заступниця міністра також повідомила, що ці фахівці працюватимуть в 49 закладах освіти, де навчається майже 15 тисяч дітей.

До навчання залучаються працівники поліції, ДСНС, фахівці МОН.

Метою цього проєкту, за словами Павліченко, є побудова комунікації між органами місцевого самоврядування, Нацполіції та ДСНС, органами освіти та учнівською і батьківською громадами.

Вона додала, що проєкт пілотний, згодом він має стати частиною більш широкого проєкту «Безпечна країна», який зараз готує Міністерство внутрішніх справ.

Пілотний проєкт «Вихователь безпеки» стартував в Україні з 11 листопада 2021 року. Після російського повномасштабного вторгнення у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що проєкт буде продовжуватися, але зазнає значних змін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя