<

Місто Червоноград перейменували на Шептицький

13:02 | 19.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
950
/ коментарі 3

Після тривалих дискусій напередодні, 19-го вересня ВРУ прийняла рішення про перейменування міста Червоноград Львівської області на Шептицький. А також підтримала перейменування 327 населених пунктів.

Про це БУГу повідомив народний депутат Ігор Гузь.

Також рада підтримала перейменування 327 населених пунктів у рамках дерусифікації. За постанову проголосував 281 парламентар. Хоча, напередодні 18-го вересня, голосування по даному питанню провалили. депутати збиралися блокувати трибуну.

Питання щодо перейменування ще 5 населених пунктів розглядатимуть на наступному засіданні:

  • Южний
  • Южноукраїнськ
  • Павлоград
  • Синельніково
  • Первомайськ.

“Сьогодні дотиснули монобільшість підтримати перейменування 327 населених пунктів! Питання щодо пʼяти міст будемо розглядати наступного засідання”, – зазначив нардеп на своїй сторінці у фейсбуці.

До слова, за даними істориків, назва міста, яке радянська влада у 1951 році перейменувала з Кристинополя на Червоноград, має символіку російської імперської політики. А саме — червоного тоталітарного режиму і прапора СРСР. Раніше мешканцям пропонували повернути історичну назву, Кристинопіль, проте вони висловилися проти.

Однак, комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 20-го березня ухвалив рішення змінити назву адміністративного центру Червоноградського району Львівської області – міста Червоноград – на Шептицький, на честь митрополита Андрія Шептицького.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер