<

Мінрегіон підтримав позицію Гузя щодо недопущення підняття цін на транспортування та розподіл газу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:19 | 10.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
260
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь звернувся з заявою щодо неприпустимості підняття цін на транспортування газу до Міненерго, НКРЕКП та Мінрегіону.

Через зростання цін на транспортування газу з 1-го січня в ситуації заручників опиняться місцеві комунальні підприємства, які здійснюють теплопостачання, йдеться в фейсбуці нардепа.

Відтак, до прикладу, аби додаткові витрати не впали на плечі населення, доведеться покрити цю різницю в тарифі підприємству. А для того, щоб воно могло далі працювати, на це доведеться віддати кошти місцевим бюджетам.

Це великі суми, які могли би піти на освіту, медицину та розвиток інфраструктури. У Міненерго зазначили, що питання перегляду тарифів не належать до їх компетенції.

У НКРЕКП ж зазначили, що при встановленні тарифів на послуги з розподілу природного газу на 2022 рік в межах своєї компетенції вживатимуть всіх можливих заходів для досягнення балансу інтересів споживачів, ліцензіатів і держави.

В той же час Мінрегіон підтримав позицію депутата та погодився цілком, що ціни на транспортування газу піднімати неприпустимо.

Так, йдеться у листі від міністерства, підняття може призвести до неплатежів підприємств теплопостачання за розподіл природного газу та виникнення заборгованості перед операторами газорозподільних мереж.

«З огляду на зазначене, Мінрегіон підтримує пропозиції народного депутата України щодо необхідності врегулювання зазначеного питання», – йдеться у листі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок