<

Міноборони виманило пригожина з Африки до росії напередодні загибелі

22:31 | 2.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
433
/ Коментарі відсутні

Ватажок ПВК «Вагнера» Євген Пригожин за кілька тижнів до свої загибелі в авіакатастрофі зіткнувся з тиском з боку Міністерства оборони рф.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, яке близьке до кремля, – передає ТСН.

Співрозмовник агентства розповів, що структурам «Вагнера» заборонили використовувати для перельотів військові літаки Міноборони. Згодом закрили для них авіабазу Хмеймім в Сирії, де вагнерівці з’явилися ще 2015-го – до офіційного введення російських військ.

Так логістика структур «Вагнера» опинилася під загрозою. Bloomberg пише, що саме це змусило Пригожина відправитися з Африки до росії.

Неназване джерело розповіло, що Пригожин вилетів до москви, аби вирішити проблеми з Міноборони. Втім 23 серпня його бізнес-джет зазнав катастрофи за 50 км від резиденції президента-диктатора рф володимира путіна на Валдаї.

Ввечері 23-го серпня стало відомо, що в РФ розбився літак з Євгеном Пригожиним на борту. У салоні також було керівництво «Вагнера». Російські пропагандистські телеграм-канали припускають, що це зробили російські засоби ППО.

Євгена Пригожина таємно поховали в Санкт-Петербурзі на Порохівському кладовищі. Прощання з головним вагнерівцем відбулося у закритому форматі. Його поховало біля могили батька.

Тим часом в адміністрації президента рф володимира путіна здивували однією з версій причин авіакатастрофи літака гол




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя