<

Міноборони відсудило $7 млн у компанії, яка намагалась поставити неякісні бронежилети

11:38 | 18.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
64
/ 1 коментар

Міноборони відсудило в іноземної компанії, яка поставила в Україну неякісні бронежилети, майже сім мільйонів доларів США.

Про це повідомили на сайті Міністерства оборони України.

У 2022 році МОУ уклало договір з іноземною компанією на постачання бронежилетів для Збройних сил.

Спершу постачальник привіз партію товару, яка пройшла балістичні випробування і була прийнята. Однак далі компанія надала партію, яка не пройшла балістичні випробування. Відповідно Міноборони відмовилося приймати неякісні бронежилети.

У результаті постачальник не виконав умови договору та не поставив необхідну кількість товару. Міноборони почало вимагати повернути їхню вартість та сплатити штрафні санкції. Ці вимоги постачальник проігнорував.

Юридична служба Міноборони звернулася до міжнародного арбітражу з позовом про стягнення з контрагента вартості непоставленого товару, штрафних санкцій та відсотків річних.

У результаті арбітражний трибунал вирішив стягнути з іноземного постачальника на користь Міноборони майже 7 мільйонів доларів США. Ця сума складається з вартості непоставленого товару, штрафних санкцій, відсотків річних та арбітражного збору.

Додамо, що відсотки річні продовжують нараховуватися і після ухвалення арбітражного рішення у справі.




один коментар
  1. Яка іноземна компанія? Чому приховуєте справжню назву? Міноборони відсудило, а чи повернули державі народні кошти? Навіщо ви приховуєте справжній стан справ та відмазуєте злочини колишнього міністра оборони України О.Рєзнікова?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя