<

Міноборони хоче обмежити супутникові зйомки над Україною для протидії космічній розвідці рф

15:17 | 22.03.2024 / Новини / , , /
Перегляди
58
/ Коментарі відсутні

Міністерство оборони України опрацьовує міжнародні нормативно-правові механізми та запропонує конкретні кроки для протидії застосування космічної розвідки у війні проти України.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко у коментарі американському виданню The Atlantic, передає ТСН.

За словами заступниці міністра, з початку повномасштабної війни було зафіксовано понад сотню «збігів», коли за кілька днів або тижнів після проведення супутникового фільмування конкретної території росія обстрілювала розташовані у цьому місці об’єкти. А потім проводилося фіксування масштабів руйнувань знов за допомогою супутникового фільмування.

«Такі випадки можуть бути свідченням того, що Росія купує супутникові знімки об’єктів на території України через компанії-посередники, зокрема, через західні. Для пошуку цілей та для перевірки результатів ударів росія використовує супутникові дані», – наголосила Катерина Черногоренко.

Заступниця міністра підкреслила, що західні санкції діють, що знижує космічні розвідувальні можливості росії. Тому українські експерти не виключають, що держава-агресорка шукає додаткові джерела інформації.

«У даному контексті одним із рішень може бути обмежити супутникове фільмування над Україною. Ми готові запропонувати механізм, що не вплине на розвиток ринку і стане вирішенням цієї ситуації», – розповіла Катерина Черногоренко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця