<

Мінкульт презентував айдентику до Дня Державності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:48 | 27.07.2022 / Новини / /
Перегляди
53
/ Коментарі відсутні

Згідно з президентським указом, 28-го липня в Україні відзначають День Державності.

На честь свята у Міністерстві культури та інформаційної політики представили концепцію візуальної символіки, пише Українська правда Життя.

“Ця айдентика створена для того, щоб викликати відчуття єдності, адже у всіх нас, як українців, один символ – тризуб.

Окрім цього, завдяки цій кампанії ми знищуємо міф про те, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів, а саме від знаку Володимира Великого, а це є прямим свідченням нашої тисячолітньої історії”, – пояснюють автори айдентики.

Вони зазначають, що патерн створюється завдяки поєднанню різних тризубів з наших чотирьох категорій і кольорових квадратів.

Креатори використали нейтральні кольори: тілесний, малиновий (як на козацьких хоругвах), жовтий (як скотч у військових), синій (з українського прапора).

Кожен із тризубів у патерні має своє значення. Вони є символом боротьби, незалежності, історії та ідентичності, наголошують творці.

Нагадаємо, 24-го серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, Президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята – Дня української державності, яке відзначатиметься у День хрещення Русі-України та князя Володимира.

В основі концепції Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців крізь віки та покоління. Цьогоріч його відзначатимуть вперше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок