<

Міністр енергетики розповів про можливі відключення світла

16:14 | 10.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
248
/ Коментарі відсутні

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, якщо в Україні й ставатимуться відключення світла внаслідок російських атак, то вони, швидше за все, матимуть тимчасовий характер.

Про це повідомив Галущенко в ефірі єдиного телемарафону, цитує Урядовий портал.

“Єдина загроза для системної аварії в енергосистемі – це атаки росіян. Але навіть якщо станеться критичний вплив внаслідок атак на енергосистему, блекаути матимуть тимчасовий характер”.

Проте Галущенко зазначив, що наразі спостерігається зростання споживання електроенергії, навіть порівняно з аналогічним періодом 2021 року. З огляду на ситуацію, енергетики звертаються до споживачів з проханням економніше споживати електроенергію.

«Важливо, щоб люди розуміли: ми – у війні. А тому треба ощадливо використовувати електроенергію, особливо в пікові години. Жодних планових відключень не відбувалося. Без електроенергії тимчасово були ті населені пункти, які страждають через руйнування внаслідок бойових дій. Водночас через втрату генерацій, похолодання і зростання споживання ми спостерігаємо у певні дні дефіцит близько 1% споживання», – додав він.

Раніше Галущенко казав, що росіяни завдаватимуть масованих ракетних ударів по українській енергетичній інфрастуктурі, коли температури повітря тривалий час буде нижче нуля.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа