<

Мігранти покинули табір на кордоні Білорусі та Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 19.11.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
954
/ коментарі 3

Польська прикордонна служба заявила, що мігранти покинули стихійний табір, розкладений ними у лісі біля контрольно-пропускного пункту «Кузниця-Брузгі» на території Білорусі.

Донедавна там жили сотні людей, які приїхали з країн Близького Сходу в надії перейти в Польщу, повідомляє BBC Україна.

Час від часу вони намагались прорватись через кордон, що призводило до жорстких зіткнень. Також Британія заявила, що посилає підрозділ інженерних військ, щоб допомогти Польщі укріпити кордон.

За час кризи кілька мігрантів на кордоні померли. Через випадковий постріл також загинув польський військовий. Однак у четвер білоруська влада перевезла близько тисячі мігрантів у транспортно-логістичний центр, розташований неподалік від кордону.

Прикордонна служба Польщі розмістила у своєму твіттері зняті з верхньої точки кадри, на яких видно опустілий табір, а також групу людей, що йдуть дорогою до центру.

Того ж дня в Ірак повернулись близько 400 мігрантів, за якими у Мінськ прилетів літак “Іракських авіаліній”.

Країни Заходу звинувачують Білорусь у навмисній організації кризи з мігрантами – на їхню думку, таким чином Мінськ мститься Європейському Союзу за санкції та жорстку критику після президентських виборів 2020-го року, які Захід вважає сфальсифікованими.

Білорусь такі звинувачення відкидає та вважає, що в кризі винен ЄС.

У четвер 18-го листопада прессекретарка Олександра Лукашенка Наталія Ейсмонт повідомила, що у недавній розмові він запропонував канцлерці Німеччини Ангелі Меркель прийняти 2 тисячі біженців, які перебувають на кордоні. За словами Ейсмонт, всього у Білорусі зараз перебуває 7 тисяч мігрантів.

Проте німецький міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер заявив, що Берлін не має наміру дозволяти в’їзд людям, які прибули на білорусько-польський кордон.

“Ми не піддамося на цей тиск і не скажемо, що готові прийняти біженців у європейських країнах, тому що це означатиме реалізацію головної цілі цієї віроломної стратегії

Йдеться про незаконну та віроломну міграцію, яку Білорусь організовує з деякою допомогою Росії. Поляки не лише захищають свої інтереси. Вони також діють в інтересах всього Європейського союзу”, – сказав Зеехофер після переговорів зі своїм польським колегою Маріушем Камінським.

18-го листопада стало відомо, що Велика Британія відправляє на кордон Польщі та Білорусі 150 військових інженерів, які допоможуть польській владі зміцнити прикордонну інфраструктуру.

“Ми збираємось відправити туди Королівських інженерів – це частина армії, що займається будівництвом парканів, доріг та іншої інфраструктури.

Ми використовуємо цей військовий підрозділ для допомоги Польщі та, потенційно, країнам Балтії у захисті їхніх кордонів” – пояснив британський міністр оборони Бен Уоллес.

Міністр Уоллес уточнив, що інженерів відправлять “протягом кількох днів чи тижнів”, але напередодні він має намір офіційно повідомити про це членів парламенту Британії.

Читайте також: Біля кордону Польщі і Білорусі в лісі померла однорічна дитина мігрантів.




коментарів: 3
  1. Чого зірвались?!
    Посиділи б ше трохи, хоч би взнали шо таке сніг. А то коли вони його там діждуться в своїх Іраках.

  2. Чого зipвались?!
    Посиділи б ше трохи, хоч би взнали шо таке сніг. А то коли вони його там діждуться в своїх Іpaкax.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок