<

Мера Полтави Мамая засудили до умовного терміну за розтрату майна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 2.03.2023 / Новини / /
Перегляди
205
/ коментарі 4

Полтавського міського голову Олександра Мамая засудили за організацію розтрати понад півмільйона гривень. Оскільки він визнав провину та відшкодував збитки, йому призначили рік іспитового строку.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пише Громадське.

2-го березня 2023 року колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості між Мамаєм та прокурором САП.

За даними слідства, Мамай у змові з директором та бухгалтером комунальної організації “Інститут розвитку міста”, влаштував на роботу двох людей, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство мера.

Для виплати їм зарплати, службовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що у підсумку призвело до задання місцевому бюджету понад 570 тисяч гривень збитків.

На суді Мамай визнав, що просив «влаштувати» двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок на початку січня 2021-го року.

Так, суд за угодою визнав Мамая винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

За цим обвинуваченням суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. Однак, оскільки мер відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається суд натомість призначив йому рік іспитового строку.

За умовами угоди Мамай також має перерахувати 2 мільйон гривень у Фонд United 24 “Армію дронів”.

Інші обвинувачені — два виконавці та два пособники у розтраті коштів — також визнали свою провину та уклали угоди з прокурором. Їм призначено 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік.  

Нагадаємо, це не єдина справа проти Мамая. У грудні йому повідомили про підозру у незаконному поширенні інформації про дислокацію підрозділів Збройних сил України. Той відкинув звинувачення та назвав підозру політично мотивованою.




коментарів: 4
  1. А вкрав велосипеда , якщо його можна було так назвати ! Шість років позбавлення волі ! Вибіркове правосуддя ! Суддів в расход всіх ! Це судилища !

  2. Сума компенсації неспівставна зі сумою збитків, які він завдав Полтаві. Суддівсько-прокурорська мафія!

  3. Українські судді -це корумповане лайно ,ЯКУ СУДИТЬ ЗА ГРОШІ ,ЗАПЛАТИВ І МАЄШ СУДДЮ В КИШЕНІ .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця