<

Медики «швидкої» Львова терміново просять допомоги у волонтерів та небайдужих: у них мінімальна кількість індивідуальних засобів захисту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:43 | 25.03.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
45
/ коментарі 4

До редакції БУГу за допомогою звернулися працівники швидкої медичної допомоги з міста Львова. Вони потребують захисних костюмів, масок лицьових, масок-респіраторів, дезрозчинів спиртових та хлорних, рукавиць (латексні та нітрилові).

Про це БУГу повідомило власне джерело у виїздній бригаді 1-ї підстанції Львівського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

Медпрацівники там забезпечені простими тришаровими масками – по 4 штуки на бригаду, рукавички латексні оглядові – по 5-6 пар на бригаду на зміну. У терапевтичній бригаді – 3 людей: водій, лікар, фельдшер, у спецбригадах (психіатрична) – плюс ще 2 санітари, у кардіо- та реаніматологічних бригадах – фельдшерів 2-є.

“Зміна триває 12 годин (з 8-ї ранку до 20-ї вечора, та з 20-ї до 8-ї. В машині на 4-х людей є 4 маски. Використав – ідеш до пункту поповнення і там отримуєш ще 4 і так максимум 3 рази на зміну, а викликів – по 8-10 за зміну в однієї бригади”, – розповідає фельдшер швидкої.

1-ша підстанція, а саме, терапевтичні бригади обслуговують пів Львова: це Франківський, Залізничний райони повністю, також Левандівка, частково – Галицький та Шевченківський райони, села Скнилів, Сокільники, Солонка, Лапаївка, Зимна-Вода, Рудно.

“Місто в жорсткому карантині, а в нас м’ягко кажучи, на місто 25 «швидких»: з них персонал 11-ти: мають захисні костюми, і то малярні.

Обмежили видачу масок, видають по 4 штуки на зміну, будемо раді будь-яким, на швидкій умови не стерильні. Через карантин працівникам з сіл на роботу не добратись – їздять попутками, підбирають ті, хто знає за жовту пов’язку на руці”, – говорить фельдшер.

Інсайдер наголошує: абсолютно не мають засобів захисту спеціалізовані бригади: кардіологічна (№115), психіатричні (№21 і №27), реанімаційна з транспортним апаратом штучної вентиляції легень (№8), які обслуговують весь Львів та 30-кілометрову зону навколо обласного центру.

“А це той самий ШВЛ транспортний, котрий при дихальній недостатності рятує життя, і котрих реально є 7 штук на місто, а зі слів голови департаменту охорони здоров’я – вони є на у розпорядженні всіх бригад швидкої Львова.

Один із них – на поломаній машині, яка ще місяць-два із ладу не вийде. На ній працює бригада №2, решта, де встановлені транспортні ШВЛ – це 2 Крафтери медицини катастроф і 4 Форди, закріплені за бригадами №8, 37, 77 та №162″, – розповідає інсайдер.

Медпрацівник зауважує – до цих установ пацієнта ще треба довести на транспортному ШВЛі живим, а це не тільки наявність апарата, а і навик інтубувати (встановити особливу трубку в трахею для можливості проведення механічної вентиляції легень чи анестезіологічного забезпечення, – ред.) пацієнта у свідомості і вміння працювати та знати режими роботи цих апаратів.

“Дирекція звітує що все є, і всі готові, а по факту – нічого необхідного немає. Навіть дезрозчину (хлорки) – і того не маємо. Інфікування коронавірусом в місті підтверджене. Я вже 6-7 пацієнтів з підозрами возив.

Нам дуже потрібні спонсори, допомога волонтерів і просто небайдужих, аби було кому на виїздах бути. Якщо такі знайдуться – просимо необхідне підвозити одразу на підстанцію”, – каже інсайдер.

Медик говорить, що необхідні медикаменти в них наразі є, а тест-системи на коронавірус у Львові є лише в інфекційній лікарні.

“На виклик нам, працівникам швидкої видали 1 маску на 4 години чергування, а в поліції – 1 респіратор на кожен виклик на працівника. Відчуйте різницю, як то кажуть”, – зізнається фельдшер швидкої.

Все, чим можуть допомогти волонтери та небайдужі просять підзвозити прямо до підстанції №1 за адресою: місто Львів, вулиця Київська, 31 або до центральної станції по вулиці Миколайчука, 9 (за лікарнею ЛШМД).

Контактні телефони: 0(332)2-373-228 – телефон підстанції, 097-918-2746 – Степан Желєзняк, голова профспілки, 093-061-33-58 – Віктор Гончарук, фельдшер, 067-499-97-17 – Світлана Білецька, фельдшер.

Зазначимо, що на час підготовки матеріалу до місцевого видання Курс звернулись і працівники підстанції №4 станції швидкої і невідкладної медичної допомоги міста Івано-Франківськ, які також потребують індивідуальних засобів захисту.

Також про відсутність індивідуальних засобів захисту медперсоналу в різних районах Львівської області пишуть користувачі соцмереж.

Нагадаємо, 20-го березня у Львові зафіксовано перший випадок інфікування коронавірусом.

Раніше БУГ повідомляв, що у приватній лікарні в Києві приховали зараження на коронавірус – правоохоронці відкрили кримінальне провадження. ЗМІ повідомляють, що йдеться про клініку EuroLab, де у період президентських виборів тепершній президент України Володимир Зеленський здавав аналізи на вміст в організмі наркотичних речовин і алкоголю, де їх і не виявили.

Читайте також: Бахіли, халат хірургічний, шапочка, маска тришарова і рукавички, распіраторів немає – як виїздять волинські медики «швидкої» при підозрі на COVID-19




коментарів: 4
  1. Люди добрі,колеги.Ви працюєте в медицині,чи на фермі?Ви всі прекрасно знаєте де працюєте,чому такий ажіотаж.Чому неправдива інформація відносно викликів.відносно кількості.Краще подумайте про якість обслуговування.Подумайте добре про те що ми всі відповімо перед Богом.

  2. цікаве відношення народа (чи тільки коментаторів ?) до медиків.. наче медикі не цей народ від епідемії рятують, а собі на карман бурштин добувають..мдя… чи варто для такого народа своїм здоров’ем ризикувати ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота