<

Медик зі Старовижівщини два місяці майже не знімає «коронавірусний» костюм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 10.06.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Упродовж останніх двох місяців Оксана Кравчук зі Старовижівщини майже не знімає захисного костюма, бо входить до складу мобільної медичної бригади з відбору зразків біологічних матеріалів для тестування на COVID-19.

Вона працює у Старовижівському центрі первинної медичної допомоги. Район одним з перших тримав удар у боротьбі з цієї важкою недугою, пише Вісник.

– Першим хворим на коронавірус у районі виявився наш колега – водій пункту екстреної медичної допомоги, – розповідає Оксана Миколаївна. – Його смерть стала для всіх шоком, бо працювали поруч багато років, добре знали його. І раптом людини не стало.

Тож коли Оксані Кравчук, акушерці з 33-річним медичним досвідом, запропонували перейти у мобільну бригаду, одразу погодилася. Часу на перекваліфікацію не було, у Старовижівському районі з кожним днем збільшувалася кількість інфікованих. Тож вчитися довелося на ходу. Костюм, маска, окуляри, рукавички – ти першим приймаєш удар, пам’ятаючи, що вдома чекає родина, онуки. Не дай, Боже, принести вірус і в свою сім’ю! З початку епідемії Оксана Кравчук зробила майже 300 заборів зразків аналізів на коронавірус.

– Найбільше вражає стан потенційних хворих, – каже Оксана Кравчук. – В очах – страх, розгубленість, пригніченість. Такі пацієнти замикаються в собі, тому хочеться їх підтримати добрим словом, усмішкою. Не можна звикнути й до того, що хворіють діти. Але з ними найлегше знайти спільну мову, бо малеча ще не розуміє, що відбувається. А один чотирирічний хлопчик, побачивши мене в захисному костюмі, здивовано запитав: «Хіба надворі дощ, що ви так одягнуті?»

Поки що із 47 виявлених в районі інфікованих один випадок – летальний. Хтось уже одужав, а хтось зовсім скоро стане здоровим. І це чи не найбільше тішить Оксану Кравчук та двох інших її колег по мобільній бригаді, адже «дощ», про який згадував маленький хворий хлопчик, обов’язково закінчиться.

Наталія Легка




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя