<

Медведчук в росії зареєстрував антиукраїнську «громадську організацію» і очолив її

05:18 | 30.07.2023 / Новини / /
Перегляди
375
/ коментарі 3

Колишній депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зареєстрував в росії громадську організацію «Другая Украина». Головою виконкому став колишній український журналіст Денис Жарких, а сам Медведчук – головою ради.

Про це повідомляють журналісти “Схем”, пише LB.ua.

Відповідно до даних у реєстрі юридичних осіб рф, у червні цього року був створений громадський рух “Региональное общественное движение «За развитие гражданского общества «Другая Украина»”.

Адреса організації – Москва, Арбат, провулок Кемарницький, 9. Крім цього, “Другая Украина” заявила про інтелектуальну власність на товарні знаки: “Настоящая Украина”, “Голос другой Украины” та “Другая Украина”.

Зазначається, що “Другая Украина” – це громадська нерелігійна організація, а не політична. Тому вона не може брати участі у виборах до місцевих рад чи до Держдуми рф.

Денис Жарких – колишній український журналіст. Він був політичним коментатором на майданчиках Медведчука щонайменше з 2015 року, коли той ще не був народним депутатом, а очолював проросійський рух “Український вибір”. Після того, як канал “112 Україна” став підконтрольним оточенню Медведчука, Жарких став там ведучим.

“Другая Украина” вже почала проводити в росії публічні антиукраїнські заходи. Зокрема, 19 липня в Будинку російського зарубіжжя ім. Солженіцина пройшов круглий стіл “Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления”.

До руху наразі долучаються втікачі з України: політичні коментатори з уже закритих проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від ОПЗЖ і обвинувачені у держзраді і сепаратизмі політтехнологи. Їм вдалося уникнути покарання і виїхати з України, дехто з них втік після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, в березні Медведчук з’явився в етері пропагандистського телеканалу RT і заявив про створення нового політичного руху, для фінансування якого розширив свій бізнес у рф.

Торік у квітні Служба безпеки України затримала Медведчука. До цього Личаківський районний суд Львова заочно арештував Медведчукайого. Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. 22 вересня відбувся масштабний обмін, у межах якого Медведчук поїхав до росії.




коментарів: 3
  1. Відпустили до Московії кума? А тепер чухайтесь: Він ще багато горя нам принесе.

      • Ну то за таким алгоритмом дій не гріх скинутися на кілера для путі та його клонів, а також для його прихвоснів з пєрвоґо каналу та расії1 та шойгу з лавровим. Думаю багато не візьме

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота