<

Масована ракетна атака по Україні: є руйнування та постраждалі

09:31 | 21.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
333
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 21 вересня, а також вранці російсько-окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі України. Відомо, зокрема, про падіння уламків ракет у Києві та «прильоти» у Харківській області.

Про це повідомили пресцентр Генерального штабу Збройних сил України, а також місцева влада, пише Громадське.

Київ

Унаслідок збиття ракет, за інформацією КМВА, у столиці сталося падіння уламків у кількох районах:

  • у Шевченківському районі є пошкодження газової труби, попередньо, без загоряння;
  • у Дарницькому районі уламками пошкоджено нежитлові приміщення та припарковані автомобілі — є загоряння. Там уламки впали на території інфраструктурного об’єкта, а також на території станції технічного обслуговування та гуртожитку закладу профтехосвіти;
  • у Святошинському районі були перебої з електрикою, однак енергетики вже відновили електропостачання;
  • у Голосіївському районі, в частині, що розташована у центрі столиці, пошкоджені вікна в 5-поверховому будинку.

У Дарницькому районі постраждали 7 людей, троє з них у лікарнях, а четверо отримали допомогу на місці, написав міський голова Віталій Кличко. Серед постраждалих є дитина, написав голова МВС України Ігор Клименко.

Київщина

У регіоні працювали сили протиповітряної оборони, писали в ОВА. Внаслідок ворожої атаки на території області виявили збиті уламки ворожих ракет. Там виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектору. Наразі відомо про двох потерпілих. На місцях працюють необхідні служби, зазначили в МВС.

Херсонщина

Приблизно о 3:40 армія рф накрила вогнем житлові квартали Херсона. росіяни поцілили в будівлю гуртожитку, коли люди ще спали, повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін.

Наразі відомо про трьох загиблих: двох чоловіків і жінку. Постраждали пʼятеро людей. Так, 61-річну херсонку госпіталізували у тяжкому стані. Також до лікарні доправили двох жінок 44 і 57 років, а також 49-річного чоловіка — у них травми середньої тяжкості. 81-річна жителька отримала медичну допомогу на місці.

Рівненщина

Є «прильоти» ворожих ракет у регіоні, працюють всі необхідні служби, написав голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль. Деталі він пообіцяв згодом.

Харківщина

Окупанти завдали 6 ударів по Харкову, зокрема у Слобідському районі. Є пошкодження цивільної інфраструктури. Екстрені служби працюють на місцях влучань, написав начальник ОВА Олег Синєгубов.

Як уточнив міський голова Харкова Ігор Терехов, у Харкові внаслідок ранкової атаки двоє постраждалих — їх госпіталізували.

Хмельниччина

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін зранку повідомляв, що в області чутно вибухи, працюють сили протиповітряної оборони.

Черкащина

Зранку росіяни завдали ракетного удару по обласному центру. Унаслідок роботи ППО є падіння уламків у центральній частині міста. Зокрема, постраждав об’єкт соціальної інфраструктури, написав голова ОВА Ігор Табурець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця