<

Масована атака росіян на енергетичну систему України: є влучання та постраждалі

09:31 | 22.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
246
/ Коментарі відсутні

Уночі та вранці 22-го березня російські війська завдали комбінованого удару по українських містах із застосуванням ударних дронів, балістичних та крилатих ракет. Вибухи пролунали у Харкові, Дніпрі, Полтаві, Кривому Розі, Запоріжжі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Одещині, Львівщині та в Івано-Франківській області. 

Про це повідомляють очільники ОВА.

“Пролунали вибухи на Прикарпатті. Ворог атакував нашу область і шахедами, і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Є пошкодження. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано”, – написала Світлана Онищук.

Як повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита, цієї ночі ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час.

“На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі й розподілу електроенергії в різних областях.

Станом на 08.00 на Закарпатті не зафіксовано перебоїв у електропостачанні та енергогенерації”.

У Хмельницькій області після ранкових російських обстрілів відомо про одну загиблу людину. Триває розбір завалів. Про це повідомили в Хмельницькій ОВА.

За їхніми даними, наразі відомо про 1 загиблу та поранених. Під завалами рятувальники шукають інших людей. Пошкоджень на Хмельниччині зазнали обʼєкти критичної інфраструктури та житлові будинки. Всі служби працюють, запевнили в ОВА. 

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин перед цим писав, що є загиблі і постраждалі серед цивільних.

На Вінничині ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет. Є влучання в об’єкт критичної інфраструктури, повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

У Золочівському районі Львівщини сталася пожежа у лісовому масиві. Попередньо від падіння уламків безпілотників. Також ворожий «шахед» влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило, зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У Харкові пролунало щонайменше 15 вибухів, наразі є проблеми зі світлом та водопостачанням. За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова,у місті після вибухів практично повністю зникло світло.

«Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби уже працюють», – йдеться у повідомленні Синєгубова.

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що через знеструмлення насосних підстанцій, у місті вже спостерігаються проблеми з водопостачанням. Також вранці на маршрути не вийде електротранспорт – перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Крім того, в Харківській області та її околицях виникли серйозні перебої з інтернет-зв’язком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця