<

Майже пів сотні волинських шкіл на кордоні з Білоруссю охоронятимуть офіцери безпеки

08:12 | 30.12.2023 / Новини / , , /
Перегляди
109
/ Коментарі відсутні

47 навчальних закладів у Камінь-Каширському та Ковельському районах Волинської області, що розташовані неподалік кордону з Білоруссю, будуть забезпечені поліцейською охороною.

Про це в коментарі Суспільному розповіла начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк.

З її слів, школи, в яких будуть працювати поліцейські, відбирало Міністерство освіти і науки України у межах проєкту «Офіцер безпеки».

Проєкт передбачає, що офіцер відповідатиме за безпеку учнів у школі: забезпечуватиме пропускний режим в навчальному закладі, при собі матиме металошукач, щоб будь-яка стороння особа чи школярі не могли пронести до закладу небезпечні предмети.

Коли саме запрацює поліція охорони у прикордонних школах Волині, Наталія Матвіюк не сказала.

«Проєкт впроваджують спільно з Міністерством внутрішніх справ, яке має провести відбір серед працівників поліції та спеціальне для них навчання, – каже Наталія Матвіюк. – Лише після цього МВС оголосить, коли з’являться офіцери безпеки у навчальних закладах області».

Фінансуватиме роботу поліцейської охорони в школах Міністерство внутрішніх справ України.

Як додала Наталія Матвіюк, у межах проєкту в майбутньому всі школи в Україні будуть охоплені охороною, а офіцери безпеки – забезпечені спеціальними засобами та екіпіруванням, в тому числі металодетекторами, бодікамерами, планшетами та охоронятимуть школи протягом навчального дня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота