<

Майже 70% українців вважають, що заміна герба на Батьківщині-Матері могла почекати

07:51 | 23.08.2023 / Новини / /
Перегляди
850
/ коментарі 2

69% українців вважають, що замість міняти герб на монументі «Батьківщина-Мати» варто було витратити ці гроші на війну.

Про це пише Українська правда.

“Більшість українців (69%) погодилися і з тим, що замінити герб СРСР на тризуб на монументі “Батьківщина-Мати” можна було й пізніше (наприклад, після війни), а наразі доцільніше було б спрямувати ці гроші на допомогу армії та людям, які постраждали від війни”.

Не погодився з цим близько 21% респондентів. Найбільше згодних із  наведеним твердженням на Півдні (76%), дещо менше – на Сході України (60%).

Назагал українці вельми схвально сприйняли таку ініціативу: 67% поставилися до такого рішення позитивно, і лише 16% – негативно, решта – не визначилися зі своїм ставленням або ж їм байдуже. Позитивне ставлення найвище  на Заході нашої країни, а також серед  українців молодого та середнього віку.

Опитування проведене спільно з соціологічною службою Центру Разумкова за підтримки програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні, з 9-го по 15-те серпня. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

1 серпня в Києві демонтували радянський герб з монументу “Батьківщина-Мати”. Повністю роботи із заміни герба на український тризуб мають завершитися до Дня незалежності, 24 серпня.

Вартість заміни складає 28 млн грн. Однак на його реалізацію не залучали державних коштів – усе відбувається за кошти приватних інвесторів та різноманітних донорів. 

Нещодавно стало відомо, що перейменують і сам монумент.




коментарів: 2
  1. Це мали зробити ще 30 років тому, та краще зараз! Ще багатенно є що декомунізувати, по селах і досі адреси з якимось леніним. Ніби вулиці перейменовані, а досі вказане що леніна, то вже доробіть по людські, вже до чого тей совок. А скільки ще монументів совкових, навіть у Києві! А ось тротуари, бруківки і газони і тощо можуть почекати, та ж пепорекопували увесь Київ, то якого …, так, ці гроші потребують захисники!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер