<

Литва передала Україні партію американських КШМ M577

23:08 | 6.04.2024 / Новини / , , /
Перегляди
87
/ Коментарі відсутні

Литва передала Збройним силам України партію бронетранспортерів М577 виробництва США.

Як пише Європейська правда, про це заявило міністерство оборони балтійської країни.

Відомство не вказало кількість переданих бронетранспортерів. За його словами, безперервна підтримка України є стратегічною метою Литви.

«Озброєння та техніка, які ми й наші союзники надаємо, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за незалежність та безпеку Європи загалом. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно», – йдеться в заяві.

Міноборони зазначило, що Литва вже розробила довгостроковий план підтримки України, який передбачає пакет військової допомоги Києву в розмірі 200 мільйонів євро на нові закупівлі в період 2024-2026 років.

З початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 605 млн євро, резюмувало відомство.

Довідково:

M577 (англ. M577 Command Post Carrier) — командно-штабна машина, створена на базі бронетранспортера M113 для виконання функцій мобільного командного пункту (тактичного операційного центру) рівня батальйону. 

Армія США отримала ці машини на озброєння у 1962 році. Перше бойове використання відбулось під час війни у В’єтнамі. Експлуатувались армією США під час війни в Іраку. Використовується багатьма арміями по всьому світу, зокрема Збройними силами України. 

Техніка неодноразово модифікувалась, в тому числі для виконання ролі броньованої санітарної машини, машини невідкладної медичної допомоги, а також як машина керування вогнем. На даху М577 встановлена допоміжна силова установка, завдяки чому машина помітно відрізняється від М113. Зазвичай не має бойового модуля.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок