<

В Любомльському районі відбулося відкриття оновленого відділення інспекторів прикордонної служби «Новоугрузьке»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 24.12.2015 / Любомль /
Перегляди
105
/ Коментарі відсутні

За кошти європейських платників податків реконструювали відділення інспекторів прикордонної служби «Новоугрузьке», що в Любомльському районі. Його відкриття після оновлення відбулося 23 грудня.

У рамках проекту «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна реконструювали сім відділень Державної прикордонної служби України на рубежі з Польщею, – повідомляє VIP.

«Це були колишні прикордонні застави, побудовані у 50-х роках. Тому, зрозуміло, досить не просто було надати їм сучасного вигляду. Але це нам вдалося», – зазначив Перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк. Обійшлося це, за його словами, в десять мільйонів євро, дев’ять із яких надав Європейський Союз.

На оновлення відділення «Новоугрузьк» пішло 6,3 мільйона гривень. Адже від прикордонної застави лишилися фактично тільки стіни. Все переробили і навіть добудували те, чого не було, зокрема, павільйон для утримання службових собак.

Оцінити, на що були виділені кошти європейських платників податків, можна було під час короткої екскурсії територією відділення опісля урочистого мітингу та перерізання стрічки. Зокрема, показали кабінети, кімнату для затриманих, душові, тренажерний зал. Також на вулиці є спортивне містечко. Тож прикордонники матимуть можливість завжди тримати себе в формі. Окрім того, похвалилися обладнанням та автопарком. Показали їдальню та апартаменти охоронців державного рубежу.

«Це було невеличке відділення інспекторів прикордонної служби, до двадцяти чоловік. Ми бачимо, що є умови, аби ущільнити охорону кордону. Тож тут буде створено відділ прикордонної служби – збільшимо у три рази чисельність особового складу, який надійно охоронятиме рубіж», – говорив Василь Серватюк.

Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи також оглянула оновлене відділення інспекторів «Новоугрузьк». «Ці європейські гроші, які були надані на реалізацію проекту, були видані на благо прикордонників. Все, що я тут побачила, все, що зроблено у цих підрозділах української прикордонної служби – це створено дійсно комфортні для життя і роботи прикордонників», – поділилася вона враженнями від побаченого.

img_2158
img_2157
img_2147
img_2144
img_2141
img_2085
img_2084
img_2083




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота