<

У Любомлі працевлаштували лікаря, котрий вигадував діагнози ухилянтам

14:33 | 13.11.2023 / Любомль / , /
Перегляди
15846
/ коментарів 8

У Любомльську лікарню прийняли на роботу медика з хабарним минулим. Невропатолог Андрій Сиротюк у Ковелі за хабарі вигадував ухилянтам діагнози та підробляв довідки військово-лікарської комісії, ціна таких медичних «послуг» була 10 тисяч доларів США.

«Яка Вам різниця, як я його взяв», – розповів гендиректор любомльської лікарні у сюжеті Аверс. Після того, як на Андрія Сиротюка відкрили кримінальну справу, він визнав вину і підписав з прокурором угоду. Медик відбувся лише умовним покаранням – 2,5 роки іспитового строку.

Андрій Сиротюк далі ходив на роботу у ковельський медзаклад, а після того, як військові попросили розголосу, звільнився. Як коментують у медзакладі, лікар сам приїхав працевлаштовуватись на роботу у Любомль.

Гендиректор медзакладу КНП «Любомльське ТМО» Володимир Дибель відповів, що він працевлаштував Андрія Сиротюка, адже медзаклад потребував невропатолога.

“Ніхто його не лишив диплома, ніхто не лишив його лікарської посади, нічого. Він прийшов, в мене була вакантна посада. Я його прийняв з випробувальним терміном 3 місяці.
Дайте мені лікарів, дайте мені, щоб вони хотіли йти на периферію робити”, – відповів Володимир Дибель.

У сюжеті йдеться, що у медзакладі планують відкрити реабілітаційний центр і відділення для хворих з інсультом, тому прийняли рішення працевлаштувати лікаря-хабарника.

“Це мені рішати як керівникові. Я не можу брати кожного «стрічного-поперечного». Мені треба спеціаліста, який би володів навичками”, – відповів гендиректор медзакладу на питання журналістів про інші кандидатури на посаду.

Військовослужбовець з Ковеля просив розголосу щодо інциденту з лікарем-хабарником Андрієм Сиротюком. Як зазначає захисник, для військовослужбовців, які вчились з медиком в одній школі та проживали у Ковелі, це болюча тема.

“Андрій Сиротюк нормально живе, заробляє на хабарях гроші. Хлопці гинуть, щоб хтось збагачувався. З моральної точки зору, така людина не має займати державну посаду, адже це провокує ризик корупції”, – розповів військовий.

Гендиректор медзакладу КНП «Любомльське ТМО» додав, що якщо Андрій Сиротюк надалі зароблятиме незаконним способом, то буде звільнений.




коментарів: 8
  1. ше Іваничі є якшо шо.
    лідка пригріє, вона любить все шо має хоч якесь відношення до криміналу

  2. Щури скрізь і навколо ❗У воєнний час суд робить поблажки і реверанси перед злочинцями.А може хабарнику ще талони на посилене харчування видати за угодою з прокурором❓❗

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота