<

Суд у справі екс-голови Любомльської РДА : допитали екс-головного «земельника» Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:39 | 26.02.2018 / Любомль /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Під час чергового засідання у справі про отримання хабара екс-головою Любомльської РДА Миколою Пархомуком допитали екс-керівника Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка.

Розгляд справи продовжили у понеділок, 26-го лютого, – пише Кордон.

Як розповів Василенко, він був знайомий із Пархомуком лише завдяки їх роботі на посадах у Держгеокадастрі, Волинській ОДА та Любомльській РДА. А у «приватних» справах Пархомук до нього, мовляв, звертався лише у січні 2017-го року із запитанням, чи має право голова РДА отримати для себе та членів родини 2 гектари землі. За словами Василя Василенка, таке право має кожен громадянин України.

Також Василенко розповів про загальну процедуру подання заяви про отримання земельної ділянки для громадян відповідно до чинного законодавства. Зокрема, детально в залі суду обговорили, чи можуть керівники районних відділів Держгеокадастру возити землевпорядну документацію у головне управління замість заявників.

Василь Василенко відзначив, що такі випадки були, адже подібні «кур’єрські» послуги були доцільними, коли заявники із районів не мусили зайвий раз їхати «в Луцьк», щоб подати відповідні документи. За них це робили представники Держгеокадастру. Зокрема, такі документи міг возити тодішній начальник відділу Держгеокадастру в Любомльському районі Анатолій Дитина.

Також під час судового засідання прокурор у справі Віталій Шкрум повідомив про зміну обвинувачення з частини 4 статті 368 ККУ на частину 3 у зв’язку із тим, що відповідно до змін в законодавстві голови РДА більше не є чиновниками категорії «А». Щоб сторона захисту ознайомилася із зміненим обвинуваченням, наступне засідання перенесуть на 14:00 23 березня.

Нагадаємо: екс-голову Любомльської РДА Микола Пархомука звинувачують за частиною 4 статті 368 ККУ в отриманні неправомірної вигоди від підприємця із Закарпаття Наталії Міненко за фактичне отримання 16 гектарів землі в оренду на 10 років через підставних осіб. Його затримали у березні 2017 року.

Зокрема, як повідомила Міненко, екс-посадовець обгрунтував 2 тисячі доларів США так: вартість 16 гектарів землі (вартість кожного – 100 доларів), і відповідно, ще 400 доларів – тим особам, котрі допомогли вирішити питання у скорочений термін.

Оскільки Наталію Міненко не задовільнило підвищення вартості плати до 2-х тисяч доларів, після розмови в Луцьку вирішила звернутися до правоохоронців. Ті ж, співпрацюючи з жінкою, позначили спеціальним приладом купюри жінки, котрі вона готувала до передачі Миколі Пархомуку. Також правоохоронці обладнали на одязі Наталії Міненко приховану камеру та засіб для аудіозапису, якими зафіксували факт передачі «помічених» грошей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота