<

Понад сто працівників звільнили із протитуберкульозного санаторію у Любомльському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:36 | 6.06.2020 / Любомль / , /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

112 працівників протитуберкульозного санаторію «Згорани» у Любомльському районі опинилися без роботи. Заклад, який раніше фінансувався з Держбюджету, у рамках медреформи має фінансувати місцева влада. Аби його не закривати, вирішили реорганізувати й об’єднати з іншим санаторієм.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Півсотні вже колишніх працівників санаторію “Згорани” зібрались на території закладу з плакатами. Люди вимагали поновити їх на роботі.

“Люди залишаються без заробітної плати. Що нам – іти з простягнутими руками? Сказали, що карантин і всі порозходились по домах. Прийшли – ми вже звільнені, підписуйтесь”, – розповідає медсестра Лідія Пех.

Щороку в санаторії оздоровлювали до півтори тисячі дітей. Зі слів гендиректора КП “Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Волинської обласної ради” Івана Нискогуза, торік на Волині захворіло на туберкульоз 14 дітей.

За рішенням обласної ради Волині, санаторій “Згорани” став підрозділом санаторію “Лісова пісня”. Обидва – на берегах Шацьких озер. Директорка останнього Руслана Дибель каже: людей візьмуть назад на роботу, але не усіх.

Усім вивільненим працівникам дали розрахункові. Голова облради Ірина Вахович каже: аби не закривати збитковий заклад, після чергового етапу медреформи, його вирішили об’єднати з прибутковим.

“Йдуть перемовини з управлінням освіти, щоб дітей туди спрямовувати. Це не означає, що працівники не будуть далі працевлаштовані. Однозначно, санаторій буде”, – пояснила голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

Скільки колишніх працівників працевлаштують – керівництво області не називає. Це – в компетенції адміністрації об’єднаного санаторію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота