<

Політичні інтриги в Любомльській райраді могли вартувати головному редактору газети “Наше життя” займаної посади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 24.04.2015 / Любомль /
Перегляди
22
/ коментарів 6

Контракт, згідно з яким Сергій Боярчук займав посаду головного редактора міськрайонної газети “Наше життя”, міста Любомль, закінчився у березні цього року. Після цього він перебував у відпустці, очікуючи рішення депутатів районної ради щодо подальшого перебування на посаді. 23-го квітня, на черговій 46 сесії районної ради, згідно із Порядком денним, народні обранці вирішували долю головного редактора газети. Голосування не обійшлося без ексцесів. 

Напередодні сесії Любомльської районної ради у розмові із редактором “БУГ” Андрієм Мединою, колега із міськрайонного видання “Наше життя” Сергій Боярчук поділився своїми переживаннями, щодо продовження контракту із ним. Журналіст повідомив, що ряд депутатів готуються саботувати проект рішення про продовження із ним контракту на займану посаду.

“Я не “кишеньковий” редактор якоїсь політичної сили. Я взагалі вважаю, що газета повинна мати більше громадське, ніж політичне забарвлення. Важко, відверто кажучи, залежати від 48 депутатів і їхніх бачень на діяльність газети”, – каже Боярчук.

ы00103
ы00104
ы00110
ы00101

Питання “Про продовження контракту з редактором Любомльської районної газети “Наше життя” у черзі аж десяте. Із 48 народних обранців – на сесії лише 29. Як проголосує кожен з них – не відомо.

Як у приказці “Хто платить, той і замовляє музику”, Сергій Боярчук розуміє, що напередодні виборів до місцевих рад кожна політична сила хоче лояльності (якщо не більше) у висвітленні своєї діяльності. Однак, редактор притримується нейтралітету і толерантності. А такий підхід подобається не всім.

Близько години журналіст, та й увесь колектив “Нашого життя” напружений. Нарешті – розгляд питання про продовження контракту. Побажання, виступи і – голосування. 24 депутати із 29 присутніх віддають свої голоси на користь Сергія. Незручна пауза і всі розуміють, що голосів депутатів, для остаточного рішення, не вистачає. Питання треба відкладати. В останню хвилину ще двоє депутатів підіймають руки. Рішення прийнято – Сергій Боярчук ще на 3 роки отримує продовження трудового контракту.

Від редакції інтернет-видання “БУГ” вітання колезі Сергію Боярчуку із перемогою справедливості!




коментарів: 6
  1. Навіть не зважаючи на утриману необхідну кількість голосів редактору слід памятати про такі елементарі речі, як чесність і порядність. Якщо вони в нього і надалі будуть накульгувати, то невідомо чи буде продовжений його наступний контракт. А можливо в райраді знайдуться й такі “борці за справедливість”, що зініціюють розірвання цього контракту достроково. Так що. редактре. будь, перш за все, ЛЮДИНОЮ і не вознось сам себе до небес. Якщо заслужиш, то це зроблять самі люди. А поки що, тобі сміливо можна адресувати слова Хаяма: (рос.мовою) чем ниже человек душой, тем више подимает нос, он носом тянется туда куда душою недорос!

  2. Ая-я-яй! Згідний з депутатом, але ж пан Редактоже ще й ставленик і служака регіоналів, бачили як плазував перед ними, йому нічого не стоїть вчасно шапку поміняти, то ж якщо голова райради свободівець і націоналіст, міг би дізнатись чому такі особи, які диктант писали з помилками у кожнім слові, начувались, що й плагіатством грішать, раптом пробираються туда “куда душою не дорос”. Де ж ваша кадрова політика, панове владці району?

  3. Як голова районної ради може цікавитися цими речами, коли сам і не знаннями, і не досвідом, і не “душою не дорос”? Його ж обрали “силою кулака”. В день його “обрання”переважній більшості обранців було по-цимбалах (в них від переляку штани були мокроі) так як і обранцям редактора (в попередньому скликанні) чи відповідають вони вимогам керівника відповідного рівня чи не відповідають.

  4. а чому депутати не дотримуються вимоги Конституції статті 19, чому прийняли і продловжили незаконно контракт особі яка немає відповідної освіти? Вони ж не додому собі робітника найняли город копати, а головного редактора незаконно продовужють утримувати на посаді??? Кому це вигідно?І до чого тут політичні інтриги.

  5. А ще зверніть увагу на міську раду ,бо там досі тримають алкоголіка Давидюка,який нібито пішов на пенсію,а сам далі працює,з метою економії йому придумали ставку в “Нашому місті”.Це так економлять.Цей крахобор скрізь все життя ,де пахнуть гроші,і тепер не виняток -вже в військоматі пригрівся:їздить по Любомлю з повістками і дань збирає.Склав списки ,і до тих, хто йому проплатив, не несуть повістки,а хто ні,то чекайте…Хай не позорить міську раду отаке непорозуміння ходяче.

  6. 8 червня 2015 року оцей вище упомянутий чиновник Сашка Давидюк вийшов п’янізний з своєї машини,підійшов до мужиків,що пили пиво на Рогатці,забрав з рук в старшлго чоловіка пиво,випив його і почав всіх лякати,що забере в армію. Казав мужикам:Заберу тебе в армію, і тебе заберу ,і тебе… Не врахував будучи під алкогольним наркозом ,що мужикам,яких лякав,давно за 70 перевалило….
    Як це людина в такому стані їздить машиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя