<

Лісові пожежі: в Туреччині майже загасили завдяки дощу, а в Греції триває евакуація людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:29 | 10.08.2021 / Новини / , , /
Перегляди
145
/ Коментарі відсутні

У Туреччині пожежі, які тривали 10 днів, майже повністю загасити завдяки дощу. Водночас у Греції вогонь досі вирує, людей евакуюють.

Як пише Hurriyet Daily News, у Туреччині, де пожежі тривають із 28-го липня, розпочалися дощі в ніч із 6-го на 7-ме серпня, – передає Громадське.

Деякі місцеві жителі у місті Манавгат опустилися на коліна та почали молитися, дякуючи за опади.

Дощі допомогли загасити більшість пожеж в Анталії та інших регіонах. За офіційними даними, принаймні вісім людей загинули внаслідок пожеж.

Водночас у Греції стихійне лихо триває. Найбільше страждає від вогню другий за величиною острів країни — Евія в Егейському морі, пише The Guardian.

Берегова охорона з острова евакуювала човнами понад 2 тисячі людей. Очікується, що евакуюють більше людей, оскільки пожежі не вщухають.

Крім того, берегова охорона врятувала 23 людей, які потрапили у пастку на пляжі. Декого рятувальники на руках переносили з домівок у безпечні місця.

З вогнем намагаються боротися 260 грецьких пожежників та ще 200 з України та Румунії, а також 17 пожежних гелікоптерів та літаків. Загалом допомогу у боротьбі з пожежами також надали Кіпр, Франція, Хорватія, Швеція, Румунія, Іспанія, Німеччина, Польща, Словаччина, Австрія, Швейцарія, ОАЕ, США тощо.

Заважає загасити вогонь сильний вітер та високі температури. Люди кажуть, що вода не допомагає у гасінні, оскільки випаровується, перш ніж доходить до вогню.

Зазначають, що багато сіл на Евії вдалося врятувати лише тому, що молоді люди відмовились евакуюватися та залишились, щоб урятувати свої будинки. Водночас у багатьох людей на острові житло та інше майно згоріло.

У Греції розслідують причини виникнення пожежі. Поліція затримала 10 людей за підозрою у підпалі та допитала ще дев’ятьох людей. Поки невідомо, через що сталося займання.

Якщо ви перебуваєте у Греції та помітили пожежу, негайно повідомте пожежну службу за номером 199.

Для громадян України у Греції також працюють телефони гарячої лінії:

  • посольства України в Грецькій Республіці: +306932765606 (електронні адреси: emb_gr@mfa.gov.ua;  consul_gr@mfa.gov.ua);
  • цілодобова лінія МЗС України: +380442381657 (електронна адреса: cons_or@mfa.gov.ua).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця