<

Китай погодився на міжнародне розслідування походження COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:59 | 24.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Влада Китаю готова до міжнародного наукового розслідування походження коронавірусного захворювання COVID-19. Єдина умова — розслідування має бути не політичним.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Ван Ї, — повідомляє hromadske.ua з посиланням на CGTN.

«Китай завжди був відкритий до міжнародного наукового розслідування щодо виявлення джерела вірусу. Цей процес має бути професійним, неупередженим і конструктивним. Розслідування має бути вільним від політичного впливу, поважати рівність націй та уникати презумпції вини», — сказав Ван Ї.

До цього Китай доволі гостро реагував на будь-яке намагання розслідування причин масового поширення коронавірусу з китайського міста Ухань. Офіційний Пекін на всі ці спроби заявляв, що вони мають політичну складову, яка має на меті звинуватити Китай, – пише 24-й канал.

Так само гостро Китай реагував на усі судові позови проти країни через пандемію коронавірусу. Серед позовів проти Китаю є і з України. Окрім китайської влади, серед відповідачів і представники української влади.

При цьому поки не було надано доказів, що коронавірус SARS-CoV-2, який стає причиною хвороби Covid-19, має лабораторне походження. Натомість експерти сходяться на думці про його природне походження, і що вірус міг передатися людині від летючих мишей.

Натомість чимало країни звинувачували Китай в тому, що він приховував справжню ситуацію з поширенням коронавірусу, коли вже мав необхідну інформацію. Саме через це інфекція доволі швидко поширилася світом.

Особливо гострі стосунки – між Китаєм та США. Пекін навіть назвав їх “на межі холодної війни”.

Фото на головній – ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок