<

Китай заявив, що поглиблюватиме співпрацю з росією й «неупередженій» щодо війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:29 | 26.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
156
/ Коментарі відсутні

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Китай має намір поглиблювати співпрацю з росією наступного року, а також запевнив у «неупередженій» позиції країни щодо війни в Україні.

Про це Ван Ї розповів на конференції по відеозв’язку в Пекіні, – повідомляє Українська правда, посилаючись на AP.

Міністр заявив, що Китай “поглиблюватиме стратегічну взаємну довіру і взаємовигідну співпрацю” з росією.

“Що стосується кризи в Україні, ми послідовно дотримуємося основоположних принципів об’єктивності та неупередженості, не надаючи перевагу тій чи іншій стороні, не підливаючи масла у вогонь і тим більше не шукаючи корисливої вигоди з ситуації”, – сказав Ван.

Він також звинуватив Америку в погіршенні відносин між двома найбільшими економіками світу, заявивши, що Китай “рішуче відкинув помилкову політику Сполучених Штатів щодо Китаю”.

Днями новопризначений посол КНР у ЄС Фу Цун заявив, що вторгнення росії в Україну поставило Китай “у дуже складне становище”, оскільки він не хоче “вибирати між друзями” москвою й Києвом.

Китай уникає критики росії у зв’язку з війною в Україні. Пекін підписав комюніке на саміті G20 в Індонезії в листопаді, в якому йдеться про те, що “більшість членів рішуче засудили війну в Україні”, але продовжує утримуватися від того, щоб називати її війною.

У листопаді лідер КНР Сі Цзіньпін заявив канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, що він проти застосування ядерної сили в Європі, наголосивши на бажанні Пекіна утримати війну росії в Україні від ескалації.

21-го грудня Сі Цзіньпін сказав колишньому президенту росії дмитру медведєву, що його країна хотіла б бачити переговори щодо України.

У грудні Сі Цзіньпін доручив уряду налагодити тісніші економічні відносини з росією, тоді як протягом дев’яти місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну займав вичікувальну позицію. 

21-го грудня росія та Китай розпочали спільні навчання у Східно-Китайському морі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа