<

Китай вважає, що дії Ізраїлю в Секторі Гази перевищили межі самооборони

23:32 | 15.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
166
/ коментарів 5

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Ізраїль вийшов за межі самооборони своїми авіаударами по Сектору Гази, звідки на країну напало палестинське угруповання ХАМАС. Пекін закликав Тель-Авів припинити «колективне покарання народу Гази».

Про це Ван Ї сказав під час телефонної розмови з очільником МЗС Саудівської Аравії Фейсалом біном Фарханом Аль Саудом, повідомляє Громадське.

«Дії Ізраїлю вийшли за межі самооборони, і він повинен серйозно прислухатися до закликів міжнародної спільноти та Генерального секретаря ООН припинити колективне покарання народу Гази», — зазначив китайський міністр.

Він додав, що «всі сторони не повинні вживати жодних дій для ескалації ситуації» та повинні повернутися за стіл переговорів якнайшвидше.

Китай інтенсивно спілкується «з усіма сторонами», щоб просувати припинення вогню та закінчення війни, зазначив Ван Ї. За його словами, першочерговим завданням є безпека цивільного населення, якомога швидше відкриття каналів гуманітарної допомоги та забезпечення базових потреб населення Сектору Гази.

«Китай вважає, що історична несправедливість щодо Палестини триває понад півстоліття і не може продовжуватися. Усі миролюбні та справедливі країни мають висловитися та чітко вимагати якнайшвидшого впровадження “рішення про дві держави”», — резюмували в МЗС Китаю.

Після початку операції ХАМАСу в Ізраїлі, внаслідок якої палестинські бойовики вбили вже більш як 1400 людей, ЦАХАЛ почала операцію у відповідь. Ізраїльська армія завдає ударів по Сектору Гази, заявляючи, що цілить по об’єктах ХАМАСу і знищує лідерів бойовиків. Натомість палестинці заявляють про велику кількість цивільних жертв.




коментарів: 5
  1. Китайці взагалі чого туди лізуть? Хай би мовчки ждали коли розпадеться росія аби забрати собі Сибір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа