<

Китай готовий співпрацювати зі США, бо від цього залежить доля людства, – Сі Цзіньпін

03:50 | 26.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
158
/ Коментарі відсутні

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі США, за його словами, обидві сторони долають свої розбіжності і працюють разом, щоб «відповісти на глобальні виклики». 

Про це пише Reuters, – передає Українська правда.

«Сі зазначив, що те, чи Китай і Сполучені Штати можуть знайти правильний шлях до порозуміння один з одним, має вирішальне значення для мирного розвитку світу і майбутньої долі людства.

Китай готовий просувати взаємовигідне співробітництво зі США на основі трьох принципів взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідної співпраці, правильно управляти розбіжностями, докладати спільних зусиль для вирішення глобальних проблем, досягати взаємних досягнень і спільного процвітання на благо двох країн і всього світу», – йдеться у повідомленні.

Лист Сі Цзіньпіна виголосили на щорічній вечері Національного комітету з американо-китайських відносин зі штаб-квартирою в Нью-Йорку.

Повідомляється, що його заклик до більш стабільних двосторонніх зв’язків, які, за словами Сі Цзіньпіна, повинні будуватися на принципах «взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідного співробітництва», пролунав напередодні візиту міністра закордонних справ Ван І до Вашингтона.

Поїздка з четверга по суботу найвищого китайського дипломата стане особистою зустріччю на найвищому рівні напередодні очікуваної зустрічі між президентом США Джо Байденом і Сі в Сан-Франциско на листопадовому саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Того ж дня, 25 жовтня, президент США Джо Байден також надіслав вітального листа на щорічну вечерю нагородження Національного комітету з американо-китайських відносин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота