<

Китай допомагає озброювати росію вертольотами, дронами та обладнанням для війни

02:25 | 21.08.2023 / Новини / , , , , /
Перегляди
132
/ 1 коментар

Китай допомагає озброювати рф вертольотами, безпілотниками, оптичними прицілами і найважливішими металами, які використовуються в оборонній промисловості.

Російські фірми, в тому числі компанії, що знаходяться під санкціями, що займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки і стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок з Китаю в першому кварталі цього року. Про це йдеться в розслідуванні The Telegraph, пише УНІАН.

Товарообіг між країнами цього року перевищить $200 млрд, що стане новим рекордом. Цього вдалося досягти в тому числі завдяки експорту товарів з потенційним військовим застосуванням, який виріс більш ніж втричі в порівнянні з попереднім роком, згідно з аналізом Обсерваторії економічної складності.

Одна з фірм, що називає себе оптовим продавцем дитячих іграшок, – Shantou Honghu Plastics – відправила в росію 1000 дронів. Інша компанія, Hems999, поставила два вертольоти, а Tianjin Huarong Aviation з початку війни передала росії чотири вертольоти Airbus.

Китайські фірми також відправили оптичні приціли більш ніж 50 російським компаніям з початку 2022 року по перший квартал цього року. Імпорт цих продуктів майже подвоївся до 2,5 мільйонів доларів минулого року порівняно з попереднім роком. Безлічі російських заводів були відправлені титанові пластини і стрижні, що застосовуються в авіабудуванні і ракетобудуванні.

Деякі китайські фірми навіть мають офіси в москві або веб-сайти компаній російською мовою і не докладають особливих зусиль для того, щоб приховати свої зв’язки з військовими, розміщуючи фотографії винищувачів і військових кораблів на своїх домашніх сторінках, пише видання.

При цьому наголошується, що Китай може поставляти продукцію в росію “манівцями”.

“Повідомляється, що Пекін і москва вели секретні переговори з Іраном про постачання перхлорату амонію, хімічної сполуки, що використовується для приведення в рух балістичних ракет. У разі згоди ця угода, швидше за все, буде прихована від офіційних торгових реєстрів. росія не публікувала дані про торгівлю з початку вторгнення, хоча дані з Китаю, її головного торгового партнера, вказують на те, що Пекін став найважливішим рятувальним кругом рф, навіть незважаючи на те, що путін піддався вигнанню на світовій арені, а західні компанії і країни розірвали зв’язки з москвою”, – йдеться в матеріалі.




один коментар
  1. Хай би головнокомандувач запитав свого вузькоокого колєгу чому той терористам допомагає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя