<

Кисню залишилось менше ніж на 40 годин: триває пошук зниклих туристів, які на батискафі вирушили оглянути «Титанік»

18:44 | 21.06.2023 / Новини / /
Перегляди
669
/ коментарі 2

У Атлантичному океані тривають масштабні пошукові роботи батискафа «Титан» компанії OceanGate Expeditions, на борту якого знаходяться п’ятеро людей, що зникли під час туристичної екскурсії для огляду затонулого «Титаніка».

Про це повідомляє BBC, пише Суспільне.

Екіпаж судна “Полярний принц” (корабель на поверхні, який контролює “Титан”) втратив зв’язок із підводним апартом 19 червня, незабаром після того, як той почав занурюватися.

Зазначається, що запас кисню на батискафі обмежений і за розрахунками його вистачить приблизно на 40 годин.

Наразі в районі пошуків було виявлено стукіт, але невідомо, звідки він йде і що означає.

Американські, канадські та французькі агентства працюють разом, щоб знайти підводний апарат, а туроператор OceanGate Expeditions каже, що вивчає всі можливості, щоб повернути людей на поверхню.

Серед туристів, які знаходяться на борту “Титана”: британський бізнесмен Хеміш Гардінг, британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулейман, французький дослідник Поль-Анрі Наржоле і виконавчий директор OceanGate Expeditions Стоктон Раш.

Канадський пошуковий літак вловив підводні шуми. Експерти з морських глибин кажуть, що важко визначити, що це за шуми.

Капітан берегової охорони США Джеймі Фредерік на пресконференції 20 червня сказав, що екіпажі “працюють цілодобово”, щоб знайти батискаф, але поки що пошук “не дав жодних результатів”.

Агентства США та Канади, військово-морські сили та комерційні глибоководні компанії допомагають у рятувальній операції, використовуючи військові літаки, підводний човен та гідроакустичні буї. Також допомогу надають кілька приватних суден.

Професор Алістер Грейг, експерт з підводних човнів з Університетського коледжу Лондона, каже, що одна проблем полягає в тому, що рятувальники не знають, чи шукати на поверхні, чи на морському дні, адже дуже малоймовірно, що це буде між ними.

Він пропрацював кілька сценаріїв. Один з них полягає в тому, що після надзвичайної ситуації батискаф випустив баласт, щоб піднятися на поверхню води.

“Якби стався збій живлення, або збій зв’язку, це могло статися, і підводний апарат тоді б гойдався на поверхні в очікуванні, коли його знайдуть”, — сказав Грейг.

За його словами інший сценарій полягає у, тому що корпус підводного апарату було пошкоджено.

Затонулий корабель “Титанік” знаходиться на глибині 3 800 метрів на дні Атлантичного океану. Це приблизно 600 кілометрів від узбережжя Ньюфаундленду, Канада.

20-го червня у Міноборони Великої Британії повідомили, що система порятунку екіпажів підводних човнів НАТО (NSRS) не допоможе в операції порятунку туристів, які знаходяться у підводному апараті компанії OceanGate Expeditions, якщо він лежить на дні.

Батискаф NSRS, призначений для порятунку екіпажів човнів, що зазнають лиха, може працювати на глибині до 610 метрів, а дистанційно керований апарат з нього може занурюватися на глибину до 1000 метрів.

Нагадаємо, 19-го червня в Атлантичному океані безвісти зник підводний транспортний засіб, який використовувався для перевезення туристів для огляду уламків затонулого “Титаніка”.

Міжнародні пошукові роботи під керівництвом Берегової охорони США та за участю літаків Пентагону ведуться за 600 км від найближчої землі (східна сторона канадського острова Ньюфаундленд).




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота