<

Купив посаду працівника МАУ за $6,5 тис., щоб втекти за кордон: на Любомльщині судили ухилянта

14:11 | 10.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
2179
/ Коментарі відсутні

Уродженець Харківщини заплатить 68 тисяч гривень штрафу за підробку низки документів та спробу втечі за кордон через пункт пропуску «Ягодин». За підроблені документи, серед яких наказ авіакомпанії про направлення у відрядження, він заплатив 6,5 тисячі доларів.

Про це стало відомо з вироку Любомльського районного суду, – пишуть Волинські новини.

У лютому 2023 року уродженець смт Бабаї Харківської області Назар Х., будучи особою призовного віку, яка підлягає мобілізації, замовив у невідомого виготовлення підробленої пластикової картки міжнародних авіаліній України, довідки про підтвердження місця роботи, наказу ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» про направлення у відрядження, наказу Міністерства економіки України про бронювання військовозобов`язаних за Державною авіаційною службою України, витяг із списку Державної авіаційної служби України та витяг з наказу Міністерства економіки України.

Для цього чоловік надав свої персональні дані та фотокартку. За виготовлення підроблених документів Назар Х. оплатив готівкою 6 тисяч 500 доларів. У цих «документах» були вказані недостовірні відомості про те, що він обіймає посаду молодшого інженера-технолога центру комутації повідомлень ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України».

26-го березня під час проходження контролю на пункті пропуску «Ягодин» Назар Х. пред’явив вищезазначені «документи» прикордонникам, які зуміли виявити підробку.

У суд обвинувальний акт надійшов з угодою між Назаром Х. та прокурором. Уродженця Харківщини визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України, та оштрафували на 68 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя