<

Кулеба підтвердив, що Захід поки не планує від’єднувати РФ від SWIFT у разі її наступу на Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:21 | 13.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
310
/ коментарі 4

США та країни ЄС наразі не готові від’єднувати Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT у разі її наступу на Україну.

Це підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в етері ТСН.

Але він все одно переконує, що запропоновані санкції можуть завдати РФ «непоправної шкоди».

«SWIFT станом на зараз не є частиною санкційного пакета, але це не результат тиску Росії, а результат внутрішніх процесів у ЄС, коли деякі країни не готові були поступитись власними інтересами у звʼязку із потенційним вимкненням SWIFT. Якби він був у цьому пакеті, це була б атомна бомба, але навіть без нього санкційний список залишається дуже потужною бомбою економічного впливу», — переконує Кулеба.

Кулеба також наголошує, що партнери в ЄС і США вже завершили формування пакету санкцій проти РФ і запевняє, що вони будуть «дуже болісними» та завдадуть «непоправної шкоди» російській економіці.

SWIFT — це міжнародна міжбанківська система передання інформації та платежів, до якої під’єднані найбільші організації у майже всіх країнах світу. Росія — одна з трьох країн із найбільшою кількістю транзакцій. 




коментарів: 4
  1. Більше того. Ні захід, ні схід з північчю та півднем взагалі навряд чи що насправді пікнуть проти обезбашених рашків у разі реальної власної загрози. А балакати можна що завгодно поки все спокійно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок