<

Криміналісти ідентифікували 59 загиблих унаслідок удару по Грозі на Харківщині

14:44 | 12.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
156
/ Коментарі відсутні

Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих унаслідок ракетного удару по кафе в селі Гроза Харківської області — російсько-окупаційні війська влучанням «Іскандеру» вбили 59 людей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Всі жертви — місцеві мешканці: пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Вони загинули цілими родинами в декілька поколінь.

Відомо, що 19 загиблих фахівці ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. Шість діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки в родичів, виводили профілі та шукали збіги фрагментів.

Одного із загиблих — 60-річного чоловіка — криміналісти встановили за двадцятьма частинами тіла. Ще двох людей вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених із помешкань загиблих, оскільки у жертв не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів.

Нагадаємо, 5-го жовтня приблизно о 13:25 російські військові вдарили по селу Гроза Куп’янського району Харківської області. За попередніми висновками, окупанти випустили ракету «Іскандер», яка влучила в кафе-магазин.

У цей час там відбувалися поминки місцевого жителя — загиблого військового. У кафе перебували приблизно 60 людей. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що є підозра, що ракету могли «навести». За його словами, не виключено, що це міг зробити хтось із місцевих.

Станом на 11-те жовтня кількість загиблих збільшилася до 55 людей, серед яких — восьмирічний хлопчик. Ідентифікували двох жінок, які були в списку зниклих безвісти, повідомив речник облпрокуратури Дмитро Чубенко. За його даними, кількість загиблих може збільшитись до 58 — є заяви про зникнення після вибуху ще трьох людей.

Також 11-го жовтня стало відомо, що правоохоронці оголосили підозри в наведенні російської ракети на кафе в Грозі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок