<

Країни ЄС схвалили розгортання військово-морської місії у Червоному морі

19:14 | 20.02.2024 / Новини / /
Перегляди
68
/ Коментарі відсутні

Міністри закордонних справ ЄС схвалили розгортання військово-морської місії ЄС для захисту суден від хуситів у Червоному морі.

Це рішення привітала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

«Я вітаю сьогоднішнє рішення про початок операції Військово-морських сил ЄС Aspides. Європа забезпечить свободу судноплавства в Червоному морі, працюючи разом з нашими міжнародними партнерами. Окрім реагування на кризу, це крок до посилення європейської присутності на морі для захисту наших європейських інтересів», – написала очільниця ЄК.

Як зазначає DPA, військово-морська місія Aspides, що походить від давньогрецького слова «щит», передбачає перекидання європейських військових кораблів і повітряних систем раннього попередження у Червоне море, Аденську затоку і прилеглі акваторії.

Кораблі місії отримають наказ відкривати вогонь по бойовиках, якщо ті атакують першими, і не матимуть права стріляти на випередження. Оперативне командування розміщуватиметься у грецькому місті Ларісса.

Європейський комісар з економіки Паоло Джентілоні заявляв журналістам, що «у зв’язку зі зміною маршруту судноплавства через Червоне море час доставки вантажів між Азією та ЄС збільшився на 10-15 днів, а вартість цих перевезень зросла приблизно на 400%».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота