<

Ковельському посадовцеві, котрий «погорів» на хабарі, слідчі повідомили про підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:10 | 15.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
198
/ коментарі 2

Заступник голови Ковельської РДА отримав від керівника одного із підприємств 4 тис. доларів США за сприяння у наданні дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

14-го лютого, правоохоронці його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, повідомляє поліція Волині.

15-го лютого слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Йдеться про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Нині вирішується питання про обрання посадовцеві запобіжного заходу – тримання під вартою. Слідство триває. 




коментарів: 2
  1. А далі буде все стандартно:
    якщо зафіксовано все грамотно і не підкопаєшся, статтю адвокати будуть намагатись перекваліфіковувати на шахрайство, так як він “ніби” не міг по своїх службових обов’язках впливати на отримання дозволу державним органом/чиновниками, який ніяким боком до його “функціоналу” не стосується. А там глядишь – і суд “зжаліється” і дасть умовне. Ну а якщо добре річною декларацією трусне – то і справу закриють за відсутності складу злочину, або недоказаністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця