<

Коста Рика першою в світі запровадила обов’язкову вакцинацію для дітей від коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:34 | 7.11.2021 / Новини / /
Перегляди
160
/ 1 коментар

Уряд Коста-Рики 5-го листопада, першим у світі, запровадив обов’язкову протиковідну вакцинацію для громадян віком до 18 років.

Міністерство охорони здоров’я Коста-Рики запровадило обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 для громадян віком до 18 років. Дітей і підлітків будуть щеплювати препаратом Comirnaty виробництва BioNTech/Pfizer, – пише DW.

Вакцинація дітей віком від 5 до 11 років розпочнеться у березні 2022 року.

Країна уклала з BioNTech/Pfizer договір про постачання 3,5 млн доз вакцини, півтора мільйона з яких передбачені саме для дітей.

Коста-Рика стала першою країною в світі, де вакцинацію дітей та підлітків зробили обов’язковою, в інших країнах таке щеплення є рекомендованим.

Нині у Коста-Ріці принаймні одну дозу вакцини проти ковіду вже отримали близько 73% підлітків віком від 12 до 19 років, загалом близько 54% населення повністю вакциновано.

До слова, Міністерство охорони здоров’я України затвердило позицію Національної технічної групи експертів із питань імунопрофілактики, яка, серед іншого, рекомендувала вакцинувати проти коронавірусу дітей від 12 років.




один коментар
  1. Піндоси очищають собі землю біля теплих вод, шоб місцеві холопи не розмножувались

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота